25. november 2019 - 08:38

App linkNu på Google Play

Kontrol af varebiler: Halvdelen havde ikke sagerne i orden

Kontrol af varebiler: Halvdelen havde ikke sagerne i orden

25. november 2019 - 08:38

Torsdag og fredag var Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi været på en målrettet kontrol, hvor varebiler blev hevet ind til siden.

 

Nogle varebilschauffører er muligvis blevet klogere efter kontrollen, for flere af chaufførerne havde ikke styr på dokumentation og særlige tilladelser.

 

Torsdag 21. november mellem klokken 11 og 14 stod Tungvognscenter Øst på Ellebjergvej og Gammel Køge Landevej i Valby, hvor i alt 26 varebiler blev bragt til standsning og kontrolleret.

 

Halvdelen af bilerne blev genstand for politiets rapporter. Der var blandt andet forvirring omkring tilladelse til godskørsel, lejekontrakter, firmanavn og logo på bilerne, og en enkelt chauffør havde ikke et varebilsuddannelsesbevis.

 

Fredag var Tungvognscenter Øst på besøg ved Taastrup Trafikcenter, hvor mindst 25 varebiler blev kontrolleret. Af dem blev 11 biler genstand for politiets rapporter indtil nu.

Fem af disse manglede enten et varebilsuddannelsesbevis, firmanavn på bilen, tilladelse til godskørsel eller kørekort.

Seks blev vejledt af politiet, fordi de manglede de rette kontrakter og tilladelser, ikke havde medbragt uddannelsesbeviset eller manglede CVR-nummer på bilen.

 

Kontrollen giver anledning til, at politikommissær Henrik Fobian fra Tungvognscenter Øst vil viderebringe en særlig opfordring til varebilschauffører og virksomheder, der benytter varebiler til transport af gods:

 

»Jeg synes, det er ærgerligt, at en så stor del af de kontrollerede biler ikke havde papirer og dokumentation i orden. Selvom reglerne er forholdsvis nye, så er det rigtig vigtigt, at både chauffører og virksomheder er opmærksomme på, at reglerne overholdes,« siger politikommissæren fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Tungvognscenter Øst er placeret i Midt- og Vestsjællands Politi, men dækker hele Sjælland, Lolland-Falster og Bornholm.

Læst i alt:

1350 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke