22. januar 2020 - 15:51

App linkNu på Google Play

Kontrol afslørede særtransporter med rod i sagerne

Kontrol afslørede særtransporter med rod i sagerne

22. januar 2020 - 15:51

Torsdag 9. januar 2020 foretog Tungvognscenter Syd ved Sydøstjyllands Politi en målrettet kontrol af særtransporter ved Varde på landevejsstrækningen mellem Ringkøbing og Esbjerg. Seks særtransporter, der alle kørte med omfangsrigt eller særligt tungt gods, blev vinket ind til kontrol og ud af de seks, blev der skrevet fire sager.

 

En udenlandsk registreret særtransport kørte uden tilladelse til kørsel med omfangsrigt gods, selvom bredden på transporten var over 3,30 m. Desuden kørte transporten uden ledsagerbil. Det resulterede i en bøde til chaufføren på 5.000 kr. og en bøde på 16.000 kr. til den udenlandske virksomhed. Bøden blev betalt med det samme, men chaufføren måtte vente med at køre videre, indtil den korrekte tilladelse var på plads.

Tre danske vogntog, der kørte med tung transport, havde heller ikke tingene i orden, da de blev kontrolleret. To af de tre chauffører kendte ikke indholdet og vilkårene i politiets tilladelse, de havde ikke medbragt de nødvendige papirer, blandt andet blokvognsattesten, og transporterne var ikke afmærket bagtil med den maksimalt tilladte hastighed.

 

Det tredje vogntog kørte uden ledsagerbil og var derudover længere end tilladt. Det betød samlet en bøde på 9.000 kr. til chaufførerne og 20.000 kr. til selskaberne.

 

»De seks køretøjer, som blev standset under kontrollen, blev også alle nøje kontrolleret for overholdelse af køre-hviletidsbestemmelserne og det var glædeligt at konstatere, at der var fuldstændig styr på den del«, fortæller Vicepolitiinspektør Jesper Engelund.

Læst i alt:

1494 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger