30. august 2019 - 14:59

App linkNu på Google Play

Vognmand taget for omfattende snyd

Vognmand taget for omfattende snyd

30. august 2019 - 14:59

Torsdag 29. august 2019 standsede Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi en tysk indregistreret lastbil på vejene i Køge.

 

Under kontrollen af lastbilen blev det klart for betjenten, at der var uoverensstemmelser mellem chaufførens forklaringer og de fremviste fragtbreve, og efter et par kontrolspørgsmål fra betjenten, erkendte chaufføren, at hans fragtbrev var forfalsket.

 

Politiet kunne desuden konstatere, at chaufføren havde kørt seks ulovlige cabotageture i Danmark inden for de sidste 9 dage.

 

 

Yderligere mistanke

 

 

Chaufføren, som arbejder for en tysk virksomhed, der er datterselskab til en dansk vognmandsvirksomhed, blev anholdt og taget ind til afhøring hos TCØ.

 

»Chaufførens forklaringer under afhøringen gav os yderligere mistanke til mere omfattende snyd fra den danske vognmandsvirksomhed, og derfor besluttede vi at få hjælp af vores kolleger fra Tungvognscenter Syd hos Sydøstjyllands Politi, da virksomheden er placeret hos dem,» siger politikommissær Henrik Fobian fra Midt- og Vestsjællands Politi.

I forbindelse med ransagningen på virksomhedens adresse blev en lastbil standset af politiet, og her kunne man også konstatere forfalskede fragtbreve.

 

»Det betød, at vi sendte vores kolleger fra Tungvognscenter Øst ud for at finde flere af virksomhedens lastbiler, og det gav pote. Vi fandt to mere, som kørte med forfalskede fragtbreve,« siger Henrik Fobian.

 

 

Systematisk forfalskning

 

 

Vognmanden nu er sigtet for dokumentfalsk i forbindelse med systematisk brug af falske fragtbreve, samt ulovlig cabotagekørsel med fire af virksomhedens lastbiler.

 

Vognmanden betalte frivilligt et depositum på 250.000 kr. til politiet for at få frigivet sine tre lastbiler, der ellers var tilbageholdt til at dække bøderne.

 

»Jeg er rigtig glad for den her sag, fordi det på ingen måde skal kunne betale sig at drive ulovlig virksomhed her i Danmark. Vi får slået ned på cabotagekørsel og dokumentfalsk, og vognmanden kan se frem til en stor sag, som vores medarbejdere med høj faglig viden har kunnet påvise. Vores samarbejde på tværs af tungvognscentrene har virkelig været effektivt i den her sag, og alle har handlet med høj faglighed, hurtig respons og med de helt rigtige beføjelser,« siger den tilfredse politikommissær fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Læst i alt:

4344 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger