25. april 2022 - 00:08

App linkNu på Google Play

Krav om stort kørekort skræmmer kvinder fra at blive kørelærere

Krav om stort kørekort skræmmer kvinder fra at blive kørelærere

25. april 2022 - 00:08

Danmarks største køreskole, Lisbeths Køreskole, oplever stor efterspørgsel på kvindelige kørelærere, men kørelæreruddannelsens optagelseskrav om lastbilkørekort afholder mange kvinder fra faget, lyder det fra køreskolen.

 

Kun to ud af 100 lastbiler på de danske veje føres ifølge Transportens Udviklingsfond af en kvinde, og det mærker man således i kørelærerfaget. Kørekort til lastbil med hænger har været lovpligtigt for at blive optaget på kørelæreruddannelsen siden 2014, og siden da er antallet af kvindelige ansøgere til uddannelsen faldet markant. Det fortæller Lisbeth Jensen, der står bag Lisbeths Køreskole og kørelæreruddannelsen Kørelærer.nu:

 

– Der er langt færre kvinder, som søger ind på kørelæreruddannelsen, efter optagelseskravet om lastbilkørekort er trådt i kraft. Jeg får opkald fra mange kvinder, der gerne vil være kørelærer, men som ikke ønsker at tage lastbilkørekort. Typisk er de nervøse ved tanken om at manøvrere en stor lastbil, og det er ærgerligt og problematisk både for kvinderne og for de mange elever, som ønsker en kvindelig kørelærer, siger Lisbeth Jensen.

Kvindelige kørelærere er efterspurgte

Ifølge Lisbeth Jensen er kvindelige kørelærere meget efterspurgte særligt blandt køreskoleelever af samme køn.

 

– At tage kørekort er en ny og for mange usikker situation, og for de kvindelige elever handler det ofte om, at de følger sig tryggere ved en underviser af samme køn – præcis ligesom mange foretrækker en læge af samme køn, fortæller Lisbeth Jensen.

 

Ved at fjerne optagelseskravet om kørekort til lastbil vil flere kvinder søge ind på kørelæreruddannelsen, mener Lisbeth Jensen. Hun foreslår simulatorundervisning som en løsning til at afhjælpe manglen på kvinder i faget.

 

– Undervisning med lastbilsimulator vil kunne give eleverne den nødvendige baggrundsviden om blandt andet lastbilens blinde vinkler, og hvor meget udsyn lastbilchaufføren har, siger hun.  

Læst i alt:

646 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke