23948sdkhjf

Fængslet chauffør må ikke glemmes

De danske politikere står ikke i kø for at rette deres blik mod den danske chauffør, Søren Bruhn, der sidder fængslet i Grækenland på femte år. Danmark kan ikke blande sig i den græske lovgivning eller kræve at få danske statsborgere, der er dømt for en forbrydelse i Grækenland udleveret.

Så derfor er der ikke meget at stille op, når de græske juridiske myndigheder gang på gang sylter Søren Bruhns ankesag. For 7. gang er ankesagen nu blevet berammet. Den 20. april sidder Søren Bruhn endnu en gang med håbet om at denne dag blive dagen, hvor han får lov til at få sin snart fem år gamle ankesag behandlet.

Søren Bruhn blev ved retten i Athen idømt livsvarigt fængsel tilbage i 2014. Han ankede dommen på stedet. Og det er altså denne ankesag, der seks gange tidligere har været berammet, men hver gang er blevet udskudt på ubestemt tid, fordi Søren Bruhn har ligget for langt nede på retslisten.

»Det er en ulykkelig sag«

Men der sidder en gruppe på tre chauffører herhjemme i Danmark, der gør, hvad de kan for at hjælpe Søren Bruhns sag. Kort før julen 2017 formulerede de en skriftlig redegørelse omkring sagen og sendte til samtlige 179 medlemmer af folketinget. Men det var ikke en sag, der i første omgang kunne få politikerne til at reagere. Først da Henrik Ladefoged, en af chaufførerne i gruppen, besluttede sig for at prøve en ekstra gang og hive fat i transportordfører for Venstre, Kristian Pihl Lorentzen, skete der noget. Ikke en revolutionerende drejning i sagen, men Kristian Pihl Lorentzen mente, at sagen alligevel kunne bruge en lille hjælpende hånd.

»Det er en ulykkelig sag, som jeg ikke kendte til, før jeg blev opmærksom på den via Henrik Ladefoged. Jeg ville godt sikre mig, at chaufføren får den rette behandling og ikke bliver glemt, derfor skrev jeg til Udenrigsministeren. Jeg kan ikke gå ind og påvirke sagen juridisk, og det kan udenrigsministeriet heller ikke. Men de kan gøre opmærksom på, over for de græske myndigheder, hvis sagen ikke får den rette behandling og bliver udskudt for længe ifølge lovgivningen (græsk lovgivning red.)«, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Han er tilfreds med den melding, han fik fra udenrigsministeriet om, at de er opmærksomme på sagen, og at de tager hånd om den og den danske chauffør, så godt de kan.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.581