23. august 2019 - 01:44

App linkNu på Google Play

Kronprinsesse Marys Bro får Danmarks første free flow-betalingsanlæg

Kronprinsesse Marys Bro får Danmarks første free flow-betalingsanlæg

23. august 2019 - 01:44

Når Kronprinsesse Marys Bro åbner for trafik 30. september, bliver det med Danmarks første free flow-betalingsanlæg. Betaling sker automatisk via enten nummerpladelæsning eller med en bizz, mens bilen er i fart.

 

Når trafikanter fremover vælger at krydse Roskilde Fjord via den nye motortrafikvej og Kronprinsesse Marys Bro, vil de ikke møde bomme ved broen. De skal heller ikke have dankortet op af lommen på turen for at betale brotaksten på 14 kr. for køretøjer under 3500 kg og 41 kr. for køretøjer over 3500 kg. I stedet vil de passere en mast med kameraer i hver side af vejen. Masterne registrerer køretøjerne enten via deres nummerplade eller bizz, mens de kører over broen.

»Vi er stolte over snart at kunne præsentere danskerne for landets første free flow-betalingsanlæg. Det betyder, at trafikken kan glide nemt hen over Kronprinsesse Marys Bro. Den samme teknologi bruges allerede på veje og broer i vores nabolande Norge og Sverige,« siger Leif Tullberg, bestyrelsesformand i Fjordforbindelsen Frederikssund.

 

Personer og virksomheder, der forventer at benytte Kronprinsesse Marys Bro jævnligt, kan registrere deres nummerplade hos Fjordforbindelsen Frederikssund på www.fjordpay.dk, så vil betalingen ske helt automatisk. Har trafikanten allerede et bizz-abonnement, sendes registreringen af turen videre til det selskab, som trafikanten har sit abonnement hos, eksempelvis selskabet BroBizz A/S, der så vil opkræve beløbet for passagen af broen.

 

Har man ikke registreret sin nummerplade hos Fjordforbindelsen Frederikssund, og har man heller ikke en bizz, kan trafikanten betale for enkeltturen på www.fjordpay.dk mod et mindre administrationsgebyr per tur. Hvis man ikke betaler sin tur inden for 5 dage, modtager man en opkrævning med et ekstra opkrævningsgebyr.

Læst i alt:

1040 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger