10. maj 2021 - 21:44

App linkNu på Google Play

Kurt Beier-sagen i gang: Nægter sig skyldig i alt

Kurt Beier-sagen i gang: Nægter sig skyldig i alt

10. maj 2021 - 21:44

Straffesagen mod transportvirksomheden Kurt Beier Transport og fire ledende medarbejdere blev mandag indledt ved byretten i Sønderborg.

 

Tiltalen lyder først og fremmest på åger af særlig grov beskaffenhed, som har en straframme på op til seks års fængsel.

 

30 filippinske srilankanske chauffører er repræsenteret i sagen, hvor anklagemyndigheden bl.a. kræver konfiskation af 4,2 mio. kr. fra Kurt Beier Transport. Beløbet dækker differencen mellem de 5,4 mio. kr., som chaufførerne burde have fået i løn efter danske forhold, og de 1,2 mio. kr. som de reelt modtog i 2018. Derudover kræver chaufførerne erstatning ud over politiets konfiskationskrav.

 

På retssagens første sag oprullede anklagemyndigheden sagens akter – herunder at chaufførerne ifølge anklageren reelt var ansat i Kurt Beier Transport, selvom de arbejdede på kontrakter fra et polsk datterselskab.

Ifølge anklageskriftet modtog chaufførerne ingen lønsedler, og den lovede hjemrejse afhang af, at de blev ved med at arbejde i firmaet. Indkvarteringen levede heller ikke op til løfterne, hvilket kom frem i efteråret 2018, da en filippinsk chauffør optog forholdene på video og delte det med bl.a. Fagbladet 3F.

 

En del af chaufførernes fritid var de i øvrigt nødt til at bruge i en lastbil – uden løn – mens en kollega kørte. Månedsløn for en filippinsk chauffør lå 7.280 kr., mens de srilankanske chauffører fik 3.278 kr. for indsatsen, fremgår det af anklageskriftet.

 

Både vognmand Karsten Beier og de øvrige tiltalte i sagen nægter sig skyldige og kræver frifindelse i alle forhold. På første retsmøde sagde deres advokat, Anders Nemeth, bl.a., at forholdene i den meget omtalte ”slumlejr” i Padborg ikke var uhumske – men blot trange og midlertidige.

Der er afsat 15 retsdage til sagen i byretten i Sønderborg. Der ventes at falde dom i sagen i august 2021.

Læst i alt:

760 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger