28. august 2019 - 11:56

App linkNu på Google Play

Lækker lilla Lowrider er med i prestigefyldt konkurrence for tredje år i træk

28. august 2019 - 11:56

Det er snart tid til et af de helt store nordiske lastbilshow, Trailer Trucking Festival, hvor også den prestigefyldte konkurrence Nordic Trophy finder sted. Det hele sker ved Mantorp Park i udkanten af Linköping i Sverige. Weekenden 30.-31. august kører 400 showtrucks fra Sverige, Danmark, Norge, Finland, Holland, Tyskland, Schweiz og Polen ind på det enorme showområde, hvor de kan opleves på helt tæt hold.  

 

Nordic Trophy er konkurrencen, der kårer den mest stilfulde lastbil på årets show og blev allerede startet i 1980 af Trailer Magazine.

 

Konkurrencen finder sted lørdag, men starter allerede fredag, når de ti skarpeste lastbiler fra sidste års konkurrence, dem, der konkurrerer i Champions Class, er på plads. Den regerende mester er Mika Auvinen fra Helsinki, Finland, der konkurrerer for tredje år i træk med sin ”Lowrider”, en Mercedes Actros med to trailere.

»Selvom jeg allerede har vundet det nordiske trofæ otte gange før, er det ikke svært at finde motivationen. Nordic Trophy har altid været højdepunktet på året for mig, og Mantorp Park er et meget specielt sted for mig, fordi det var her, jeg tog min første sejr hjem i 2007,« siger Mika Auvinen forud for dette års konkurrence.

 

Scania, Volvo, Mercedes-Benz, MAN og DAF er også at finde på Mantorp Park. Flere af dem vil give besøgende mulighed for at prøvekøre de sidste nye modeller.

 

Tidligere lastbilchauffør og chauffør på verdens hurtigste lastbil, Volvo’s Iron Knight, Boije Ovebrink fra Motala, Sverige, fremviser sin gamle lastbil, ”Bettan”. Med denne Volvo NL12 Boije vandt det europæiske mesterskab i truckracing i 1994 og i alt fem mesterskabsmedaljer.

Læst i alt:

1558 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger