5. februar 2021 - 16:05

App linkNu på Google Play

Lærlinge i klemme: TUR vil have lempet restriktioner

Lærlinge i klemme: TUR vil have lempet restriktioner

5. februar 2021 - 16:05

På baggrund af adskillige henvendelser fra skoler og organisationer har Transporterhvervets Uddannelser (TUR) rettet henvendelse til Børne- og Undervisningsministeriet. Det skyldes blandt andet de nyligt opdaterede spørgsmål og svar på ministeriets hjemmeside omhandlende restriktioner i forbindelse med Covid-19.

 

Kørekort og grundlæggende kvalifikationsuddannelse er nødvendige kompetencer for at eleverne kan udføre det praktiske arbejde, som er kerneopgaven i den praktiske del af deres uddannelse. Derfor erhverves disse kompetencer som de første, når eleverne starter på deres hovedforløb.

 

TUR påpeger derfor, at undervisningen i disse kørekort og certifikatfag ikke kan gennemføres virtuelt på grund af gældende lovgivning om certifikater.

 

- Vi prøver at få ministeriet til at forstå, at det vil være kritisk, at lærlingene ikke har mulighed for at tage de nødvendige kørekort samt den grundlæggende kvalifikationsuddannelse. En lærling uden kørekort og CUB har nemlig en meget lille værdi for vognmanden, udtaler TURs sekretariatschef Mogens Ellgaard-Cramer.

I TUR frygter man derfor et stort antal ophævelser af uddannelsesaftaler, idet disse kørekort og certifikatfag typisk gennemføres inden for den første tid i elevernes uddannelsesaftaletid.

 

På AMU dialogmødet onsdag d. 3. februar 2021 blev problematikken også drøftet. Arbejdsgiver- og arbejdstagerorganisationerne i TUR frygter, at corona-restriktionerne vil føre til, at der indgås færre uddannelsesaftaler, og at igangværende uddannelsesaftaler risikerer at blive ophævet.

 

Derfor er der enighed om, at der skal tages hånd om problematikken, men uden dette går ud over AMU-området. Her kan deltagerne nemlig godt erhverve kørekort og kvalifikationsuddannelse.

 

For praktikvirksomhederne, der har ansat lærlinge til at hjælpe med at holde samfundet kørende og sikre vareforsyningen, er situationen uforståelig og frustrerende. Behovet for at lærlingene erhverver kompetencerne er omdrejningspunktet for virksomhederne i forhold til planlægning af deres drift.

Læst i alt:

435 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke