4. juni 2021 - 12:21

App linkNu på Google Play

Lastbilchauffør dømt for indsmugling af over et halvt ton hash

Lastbilchauffør dømt for indsmugling af over et halvt ton hash

4. juni 2021 - 12:21

Retten i Roskilde har i dag idømt en 54-årig lastbilchauffør fra Ungarn 3,5 års fængsel for at have indsmuglet en større mængde hash. Chaufføren blev ligeledes udvist af Danmark med et indrejseforbud for bestandig.
 

Sagen har været efterforsket af Særlig Efterforskning Øst (SEØ), der hører under Københavns Politi, som modtog et tip om indsmuglingen. Tippet førte til, at den 54-årige blev anholdt 18. august 2020. Efterforskningen viste, at den anholdte ved tre tidligere lejligheder havde smuglet hash til Danmark. Yderligere tre personer er dømt i sagen.

 

Retten i Roskilde fandt det bevist, at lastbilchaufføren havde indsmuglet 625 kilo hash. Det var i sagen omstridt, om manden vidste, at han kørte med hash, eller om han troede, at han blot kørte med almindelige fødevarer.

Retten i Roskilde fandt det dog bevist, at chaufføren var klar over, at han kørte med hash, da omstændighederne og leveringen af varerne fremstod meget usædvanlige, da de blev leveret til steder, som ikke var egnede til at modtage fødevarer.

 

- Det er med stor tilfredshed, at der på baggrund af et solidt efterforskningsarbejde af Særlig Efterforskning Øst nu er faldet dom i sagen. Dommen viser, at en lastbilchauffør har pligt til at reagere, når omstændighederne og leveringen fremstår meget usædvanlige, og straffens længde afspejler, hvor alvorligt retten ser på grov narkotikakriminalitet, siger anklagerfuldmægtig Bjarke N. Andreasen.

 

Den domfældte, som har været varetægtsfængslet under hele sagen, er fortsat fængslet efter dom. Han ankede dommen på stedet.

Læst i alt:

1201 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger