23. oktober 2020 - 11:54

App linkNu på Google Play

Lastbilkaravanen giver 55.000 refleksveste til alle 2. klasser

Lastbilkaravanen giver 55.000 refleksveste til alle 2. klasser

23. oktober 2020 - 11:54

Mandag 26. oktober 2020 får alle landets 55.000 elever i 2. klasse i de danske folkeskoler en grøn refleksvest. Det er den nationale trafiksikkerhedskampagne Lastbilkaravanen, som sætter fokus på lastbiler og trafiksikkerhed for de yngste trafikanter.

 

Fokus på trafiksikkerhed er med til at redde liv. Derfor har ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport, lavet Lastbilkaravanen. Lastbilkaravanen er en national kampagne, som handler om trafiksikkerhed og lastbiler for de yngste trafikanter. Målet er mere tryghed og forståelse blandt trafikanterne.

 

Sammen med vestene får eleverne også undervisningsmateriale, som de kan bruge til deres trafiksikkerhedsundervisning. Det er bogen 'Brumbassen i trafikken', der handler om lastbiler og trafikkultur og -sikkerhed. Det er en gave til de yngste trafikanter, og de skoler, som ikke er med, kan gratis downloade materialet på www.lastbilkaravanen.dk.

- Lastbiler transporterer i dag langt størstedelen af alle varer i Danmark, og i ITD føler vi som brancheorganisation et særligt ansvar for at hjælpe med at holde fokus på trafiksikkerhed, fordi det redder liv. Derfor har ITD lavet Lastbilkaravanen for vores mindste trafikanter. Vi har skabt et univers, hvor vi gennem sang og leg får sikkerhed og lastbiler på skoleskemaet. Resultatet skulle gerne være en større tryghed, når de færdes i trafikken. Og vi håber på, at eleverne får gode vaner fra starten, når de færdes i trafikken sammen med mor og far. ITD håber også på, at skolerne og forældrene vil minde eleverne om at bruge vestene, så de er mere synlige i trafikken, siger Malene Vitus, projektleder på Lastbilkaravanen, ITD.

Inden Covid-19 besøgte Lastbilkaravanen hvert år 3.000 elever i 0.-2. klasse i kampagneugen, hvor de lærte om trafiksikkerhed og lastbiler. Det kan Lastbilkaravanen ikke nu, men emnet er trods corona lige så vigtigt. Derfor kører Lastbilkaravanen også i år, for fokus på trafiksikkerhed er med til at redde liv.

 

Udover at sende 55.000 refleksveste samt undervisningsmateriale ud til eleverne, så er der også fire mindre skoler, som får besøg af en coronasikret udgave af Lastbilkaravanen. Her bliver eleverne i 2. klasse undervist i de tre livsvigtige huskeregler:

 

Kampagnens tre vigtige budskaber:

 

- Bliv bag ved lastbilen, når den kommer først til et kryds

- Bliv foran lastbilen, når cyklisten kommer først til et kryds

- Bliv væk fra lastbilens højre forhjul

Læst i alt:

606 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger