20. juni 2022 - 13:55

App linkNu på Google Play

Lastbilkaravanen indtog nyt univers

Lastbilkaravanen indtog nyt univers

Foto: ITD

20. juni 2022 - 13:55

Den landsdækkende trafiksikkerhedskampagne ”Lastbilkaravanen” rullede lørdag for første gang ind i Universe Science Park i Nordborg som en del af det store event ”Brand og Redning”.

 

På Lastbilkaravanens område var der mulighed for at springe op bag rattet og lege chauffør for en dag, opleve den kritiske zone foran højre fordæk, tjekke med æg om en cykelhjelm virker og teste sin viden på færdselstavler. Og så var der srefleksveste og trafikbogen ”På tur med Brumbassen” til de første 200 besøgende børn.

 

En af dem, der var taget i Universe Science Park, var Birgitte Dall, der var afsted sammen med sin mand og deres to børnebørn.

 

 - Jeg synes virkeligt, det er et fantastisk arrangement, at børn lærer noget om den sikkerhedsafstand, man skal holde til lastbilerne og med egne øjne se, hvad man kan se oppe bag rattet. Det er en sjov måde at lære på, som ikke er teoretisk. Det er godt, at det hele bliver så visualiseret, sagde Birgitte Dall.

Skærpet fokus blandt chauffører og bløde trafikanter

- Jeg er stolt af det arbejde, ITD’s medlemsvirksomheder gør for trafiksikkerhed. Det betyder meget for ITD, at vores medlemsvirksomheder bakker op om initiativerne og stiller lastbiler og chauffører til rådighed. Det er vi taknemmelige for, siger Jesper Høgh Bach, administrerende direktør i ITD.

 

ITD har to målgrupper for sine trafiksikkerhedskampagner, da der både er et internt branchefokus og et eksternt fokus mod den brede befolkning - især børn, unge og forældre. Det betyder, at ITD gør meget ud af at informere og inddrage sine medlemsvirksomheder, ligesom man har øje for omverdenen.

 

 - Vi vil gerne præge chauffører og vognmænd i vejgodstransportbranchen, så vi skærper deres opmærksomhed omkring trafiksikkerhed, og samtidig vil vi gerne gennem leg og læring give de bløde trafikanter nogle gode råd om, hvordan de bør agere i forhold til lastbiler i trafikken. Vi er glade for at have mødt så mange familier i dag, hvor vi fik spredt det livsvigtige budskab omkring trafiksikkerhed, fordi vi ved, at fokus er med til at redde liv, forklarer Malene Vitus, der er projektleder på ITD’s

Læst i alt:

500 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke