12. maj 2022 - 11:47

App linkNu på Google Play

Lastbilkaravanen tjekker ind i Randers lørdag

12. maj 2022 - 11:47

Børn og deres forældre bliver på lørdag undervist i, hvordan de undgår at komme i karambolage med en højresvingende lastbil. Lastbilkaravanen er med i Randers, når Danmarks største cykelløb for børn, Kids Tour, lørdag kommer til byen.

 

En 16 meter lang lastbil holder parkeret på pladsen, så de små cykelryttere og deres forældre kan komme op i lastbilen og få sig en livsvigtig aha-oplevelse.

 

 - Som brancheorganisation for den danske vejgodstransport føler vi, at vi har et særligt ansvar for at hjælpe med at holde fokus på trafiksikkerhed, fordi fokus er med til at redde liv. Vi håber på, at vi med vores nye tiltag kan komme ud til endnu flere med vores budskab, siger Malene Vitus, som er projektleder på ITD’s trafiksikkerhedskampagner.

Derfor har ITD skabt et univers, hvor børnene gennem sang og leg får leget sikkerhed og lastbiler ind. Sangene er skrevet på rim og remser, så børnene kan huske dem, når de næste gang er ude i trafikken og måske står ved en lastbil.

 

 Lastbilkaravanen har en maskot, den kvindelige chauffør, ”Magda”. Hendes sange handler om trafiksikkerhed. Hun synger blandt andet ”… det er meget, meget sjovere, når man ikke bliver kørt over” og ”… det er så svært at spise chips, hvis man er pakket ind i gips”.

 

Derudover giver hun gæsterne tre livsvigtige huskeråd:

 

1.Bliv bag ved lastbilen, når den kommer først til et kryds

1.Bliv foran lastbilen, når cyklisten kommer først til et kryds
1.Bliv væk fra lastbilens højre forhjul

Magda underviser fra den store scene kl. 11-11.30 og igen samme show kl. 13.30-14.00. Og ellers er hun ved den store lastbil på pladsen, hvor alle de besøgende selvfølgelig skal op i lastbilen og opleve, hvordan det er at være chaufføren bag rattet. De skal se, den kritiske zone foran højre fordæk, som på dagen vil være markeret med en rød måtte, så alle ved, at dér skal man holde sig væk fra. De besøgende kan også med æg teste, om en cykelhjelm virker.

 

- Vi er utroligt glade for, at vi sammen med Børneulykkesfonden kan være med til at sætte fokus på trafiksikkerhed. Mange af de besøgende, som jo også er små nye trafikanter, har aldrig været så tæt på en lastbil som nu, så udover at fortælle om trafiksikkerhed er det samtidig meget positivt at kunne give de små cykelryttere og deres forældre en rigtig god oplevelse. Og så er det ekstra sjovt med et cykelløb, nu hvor Tour De France jo lægger vejen forbi Danmark, siger Malene Vitus.

Hvad er Kids Tour?:

Kids Tour er Danmarks største cykelløb for børn i alderen 3-10 år. Dagen er fyldt med cykelsjov og aktiviteter for hele familien. Kids Tour besøger 18 værtsbyer.

 

Al salg af startnumre går ubeskåret til Børneulykkesfonden, der blandt andet vil nedbringe antallet af børneulykker i Danmark.

 

Lastbilkaravanen er på Kids Tour: 14. maj i Randers, 15. maj i Holbæk og 16. september i Rødovre.

Læst i alt:

965 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke