Lastbilnyt

1. maj 2019 - 21:03

App linkNu på Google Play

Brexit-panik giver boom i transporter

1. maj 2019 - 21:03

Frygten for et hårdt Brexit har fået antallet af vareleveringer til den britiske halvø til at eksplodere. Sammenlignet med samme tidspunkt året før er antallet af lastbiltransporter fra alle dele af Europa med kurs mod Storbritannien steget med 112% i første kvartal 2019, hvilket er en fordobling.

 

Dette dokumenterer de aktuelle tal fra den fragtbørsen Timocoms transportbarometer, et redskab IT-virksomheden bruger til kvartalsvist at dokumentere udviklingen inden for transportudbud- og efterspørgsel på Europas største digitale fragt- og kapacitetsløsning.

 

»Virksomheder fra Storbritannien, der er afhængige af import fra det europæiske fastland, hamstrer til deres lagerbeholdning for at være bedst muligt klædt på i tilfælde af et hårdt Brexit,« kommenterer Timocoms business analyst David Moog.

 

Ifølge dataanalytikeren kan et No-Deal-Brexit medføre lange ventetider for lastbiler, der ønsker at krydse den britiske grænse.

 

»Dette kan igen medføre flaskehalse i vareleveringen. En anden usikkerhedsfaktor er fortoldningen af varerne,« forklarer David Moog, der melder om stor vækst i eksporten af varer til Storbritannien fra især Tyskland, Frankrig og Polen.

Tilbagegang andre steder

 

Helt anderledes forløber udviklingen hvad angår forholdet mellem udbud og efterspørgsel på det tyske marked og det europæiske fastland.

 

Således er efterspørgslen fra virksomheder, der leder efter transportmuligheder til deres industri- og handelsvarer via Timocom, gået tilbage i første kvartal af 2019. I perioden januar til marts 2019 indtastede brugerne af transportplatformen således i snit 52 fragttilbud mod 48 tilbud om ledig fragtkapacitet. På samme tidspunkt året før lå fragt-/kapacitetsforholdet på 54:46.

 

Højere vejafgifter for lastbiler lægger en dæmper

 

 

Forholdet mellem udbud og efterspørgsel på transportmarkedet er desuden blevet påvirket af Tysklands forhøjede vejafgifter for lastbiler, der trådte i kraft i starten af det nye år. Sammenlignet med første kvartal af 2018 kunne Timocom i årets tre første måneder dokumentere en tilbagegang i den udbudte transportkapacitet på 12 procent.

Med over 130.000 brugere og op til 750.000 internationale fragt- og kapacitetsudbud om dagen er fragtbørsen fra tyske Timocom den største transportbørs for godstransport i Europa.

Læst i alt:

706 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger