Lastbilnyt

25. januar 2019 - 13:38

App linkNu på Google Play

Daimler-boss: Tesla vil lære det på den hårde måde

25. januar 2019 - 13:38

Rasmus Haargaard

Tesla arbejder på en elektrisk lastbil til fjerntransport, som ifølge Tesla selv vil revolutionere branchen. På et interview for nylig ved CES-messen i Las Vegas gav chefen for Daimler Trucks sit syn på ”Tesla Semi”-projektet.

 

»De er sjove, og det er et interessant marked. Vi tager alle konkurrenter seriøst, og Tesla har bevist, at de har robustheden til at gå igennem store tab for at erobre markedet,« siger Martin Daum ifølge Business Insider.

 

»Men lastbilbranchen er vanskelig. De vil lære på den hårde måde, at lastbiler er ikke det samme som personbiler, hvor ’one size fits all’. Der er stor variation i lastbiler, og USA er et meget konkurrencepræget marked. Men som jeg sagde, de er sjove.«

Martin Daum påpeger også, at hvis man skal klare sig i lastbilbranchen, så er det nødvendigt at have ressourcer til at operere og sælge globalt. Og det kan blive en udfordring for Tesla at nå den nødvendige kapacitet.

 

»Hvordan overlever vi selv? Ved at drive en global forretning. Jeg kigger ikke kun på de 176.000 lastbiler, vi sælger hvert år i Nordamerika. Jeg kigger mere på de 500.000 lastbiler, vi sælger verden over. Og det er den slags volumen, du skal have for at overleve. Alle aktører på det nordamerikanske marked – Volvo, Navistar, som samarbejder med Volkswagen, og Paccar – vi har alle et globalt perspektiv,« siger Martin Daum.

 

»Så for Tesla er der stadig lang vej endnu for at nå dertil. Det er ikke for at gøre grin med dem, for vi tager dem seriøst. I deres niche kunne de godt få succes, men for at blive den femte store aktør på det nordamerikanske marked er der lang vej, og vi vil ikke gøre det let for dem,« siger topchefen for Daimler Trucks.

Tesla præsenterede i november 2017 under et stort arrangement en elektrisk lastbil – Tesla Semi. Ifølge specifikationerne dengang vil den kunne leveres i to versioner og med op til 800 km rækkevidde pr. opladning, samt en imponerende accellerationsevne. Til gengæld var det småt med oplysninger om egenvægt, nyttelast mm.

 

Ifølge den oprindelige plan skal Tesla Semi gå i serieproduktion i løbet af 2019. Siden har det dog været småt med de store udmeldinger om Tesla Semi-projektet, selvom den med jævne mellemrum spottes på amerikanske veje, hvor Telsa Semi i øjeblikket tilsyneladende testes i forbindelse med interne leverancer hos Tesla.

Læst i alt:

2892 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger