Lastbilnyt

2. marts 2021 - 19:52

App linkNu på Google Play

Daimler og Volvo har etableret fælles brint-selskab

Daimler og Volvo har etableret fælles brint-selskab

2. marts 2021 - 19:52

Daimler Truck AG og Volvo Group har fuldbyrdet planen om at etablere et fælles joint venture-selskab om forskning og udvikling i brint-teknologi og brændselsceller til lastbiler. Planerne blev offentliggjort i 2020, men har nu gennemgået de formelle processer og er endelig gennemført.

 

Rent praktisk har Volvo Group købt halvparten af det nye selskab, som Daimler Truck AG har stiftet, for den nette sum af 600 mio. euro (4,5 mia. kr.).

 

Volvo og Daimler har samtidig erklæret fortsat at ville være helt adskilte selskaber og konkurrere som hidtil på alle andre måder.

 

Daimler og Volvo forventer at påbegynde de første kundetest af brint-lastbiler om tre år. Målet er serieproduktion af tunge brint-lastbiler i anden halvdel af dette årti.

Volvo Group rummer bl.a. lastbilmærkerne de europæiske mærker Volvo og Renault, samt amerikanske Mack. Daimler Trucks omfatter bl.a. Mercedes-Benz, amerikanske Freightliner, japanske Fuso og indiske Bharat-Benz.

Læst i alt:

486 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke