Lastbilnyt

23. december 2018 - 14:16

App linkNu på Google Play

Daimler ruller første tunge el-lastbil ud

23. december 2018 - 14:16

Med leveringen af den første fuldt elektriske Freightliner eM2 har Daimler Trucks påbegyndt en dagligdags test af tunge og mellemtunge el-lastbiler i USA.

 

Den amerikanske kunde Penske Truck Leasing blev den første til at modtage den elektriske lastbil, som skal bruges til lokal distribution af varer i og omkring Californien.

 

I løbet af 2019 vil Penske Truck Leasing modtage i alt 20 elektriske Freightliner-lastbiler. Det drejer sig om 10 eM2 til let og mellemtung distribution, samt 10 elektriske udgaver af langtursmodellen Cascadia – kaldet eCascadia i den elektriske version – til tung transport.

 

Serieproduktion af de tungere elektriske lastbiler er planlagt til at gå i gang i 2021.

 

»Vi går efter at være frontløbere inden for elektriske lastbiler, ligesom vi er det med konventionelle lastbiler – og vi leverer igen på denne målsætning. Med leveringen af Freightliner eM2 til Penske Truck Leasing Corporation, tester vi nu elektriske lastbiler i alle segmenter i dag-til-dag-operationer med kunder verden over,« siger Martin Daum, chef for Daimler Trucks, som har de to førende mærker i Nordamerika og Europa under sig, Freightliner og Mercedes-Benz

For første gang deltager Daimler på elektronikmessen CES i Las Vegas, hvor transportpressen får mulighed for at se og høre mere om Daimler Trucks’ elektriske og teknologiske ambitioner i de kommende år – samt ikke mindst selv at prøvekøre de allernyeste lastbilmodeller for første gang. Læs meget mere om dette i Lastbil Magasinet nr. 2, 2019, samt her på lastbilmagasinet.dk.

Læst i alt:

2637 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

redaktionen@lastbilmagasinet.dk

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger