Lastbilnyt

30. november 2018 - 02:25

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Danske SpaceInvader ’invaderer’ Norge

30. november 2018 - 02:25

Danske SpaceInvader, stiftet i 2015, satser nu målrettet på Norge og etablerer sig i Østlandet, hvorfra selskabet arbejder på at udbrede sit system til pladsoptimering til logistikbranchen. Et system der, ifølge SpaceInvader, kan spare vognmænd for tusindvis af kroner – og give dem en grønnere profil.

 

Paller i to lag

Med satsningen i Norge ansættes 38-årige Christian Gulbrandsen per 1. december 2018. Han skal som ny landechef sikre virksomhedens vækst på det norske marked.

 

Danske SpaceInvader har udviklet, patenteret og lanceret et fleksibelt transportsystem, som gør det muligt at dobbeltstable paller og dermed øge pladsudnyttelsen i lastbilers lastrum. Løsningen består af et 120 cm letvægts aluminiumsstativ, som skydes ind i bunden i hver side af en EURO-palle - og dermed gør det muligt at stable flere paller sikkert oven på hinanden.

Norges største er med

SpaceInvader har allerede godt fat i det norske marked, da Norges største fødevaredistributør, Asko, allerede anvender løsningen på flere af selskabets mange terminaler, efter en testrute påviste en 20 procent stor besparelse af transportomkostningerne og en tilsvarende CO2-reduktion.

 

Steen Frederiksen, administrerende direktør i SpaceInvader, ser store muligheder i Norge:

- Asko har været med til at åbne døren til det norske marked, og vi er nu klar til at vokse. Derfor er vi glade for at have Christian med ombord. Som landechef i Norge skal Christian udbygge markedet og trække på de erfaringer han har med fra logistikbranchen. Vi hører fra de norske transportører, at vores løsning et interessant effektiviserings-værktøj til at opnå en bedre fyldningsgrad – dette skyldes ikke mindst de store afstande og de høje vejafgifter i Norge.

Fra udfordring til opfindelse

Landechef Christian Gulbrandsen er ikke ny i SpaceInvader-sammenhæng og har været med på sidelinjen i længere tid. Med sin baggrund i logistik udfordrede Christian Gulbrandsen sin danske svoger, smed og arkitekt Jesper Rølund, til at udvikle en løsning, der kunne optimere fragtkapaciteten på lastbiler.

 

Den udfordring tog Jesper på sig, patenterede og udviklede SpaceInvader-stativet og grundlagde virksomheden SpaceInvader i 2015.

Christian Gulbrandsen har siden været med til at udvikle og markedsteste SpaceInvader, blandt andre sammen med Asko og som butikschef i supermarkedskæden Kiwi.

 

- I Norge gælder det om at optimere fragten i hver eneste lastbil, så omkostningerne kan holdes nede. Vi oplever, at størst mulig fyldningsgrad i hver transport har høj prioritering. Lykkes man med det, opnår man lavere transportomkostninger og reducerer samtidigt antallet af lastbiler på vejene, som naturligt fører til mindre slitage på veje og udstyr, et lavere brændstofforbrug og et reduceret CO2-udslip. Og vi ser, at nordmænd vægter den grønne profil særligt højt, fortæller Steen Frederiksen.

Rammer jorden løbende

SpaceInvaders nye Country Manager Christian Guldbrandsen:

- Jeg ser meget frem til at komme i gang her i Norge, hvor markedet tegner sig meget positivt. Jeg rammer nærmest jorden løbende, da vi allerede har mange brugstests i gang både hos transportører og transportkunder. Det køres tusindvis af kilometre på de norske veje, så potentialet er enormt.

 

38-årige Christian Gulbrandsen har - inden for logistik - beskæftiget sig med indkøb, salg og ledelse med erfaring fra både detail-, grossist- og distributionsleddet, særligt inden for føde- og dagligvaresektoren.

Han kommer senest fra en stilling som salgschef hos Scandza AS.  

Læst i alt:

19 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger