Lastbilnyt

8. december 2017 - 02:08

App linkNu på Google Play

Vognmanden

DK-premiere hos K.G. Mobilkraner

8. december 2017 - 02:08

Seneste skud på stammen hos den midtjyske transportvirksomhed K.G. Mobilkraner er en 100-tons Grove-mobilkran, som er den første af sin slags herhjemme.

Den nye 100-tons mobilkran fra Grove, model GMK4100L-1, er den første i Danmark. Dermed har virksomheden nu to Grove-kraner i deres maskinpark, og også denne gang leveres kranen af den midtjyske kranspecialist UN Mobilkraner i Sorring ved Silkeborg.

 

Den nye kran er fremstillet på Grove-fabrikken i Tyskland og efterfølgende færdiggjort på UN Mobilkraners værksted. Den fire-akslede mobilkran har en bomlængde på 60 meter, kan løfte 100 ton og medbringe 26 ton kontravægt.

 

Kompakt model

– Den er meget kompakt, kun 2,75 meter bred og 13,5 meter lang. Det betyder, at den er nem at manøvrere og nemt kan bakke ind på små byggepladser, når der er ballast på, fortæller kranfører Thomas Nielsen, der i knap en måned har siddet bag styrepinden i den nye Grove-kran.

– Vi valgte kranen, fordi det er den bedste 100 tons-mobilkran på markedet lige nu. Vi havde kig på flere modeller, men de havde ikke den samme kapacitet. Jeg kører med fuld ballast og fuldt løftegrej, og det havde jeg ikke kunnet med en anden model. Og samtidig er det den første kran, hvor man lægger ballasten på bagenden. Det betyder, at man sparer en del tid, når man rigger til, fordi man bare kan løfte bommen og sætte ballasten af, tilføjer kranføreren.

Kun én motor

Grove-kranen har kun én motor, hvilket reducerer dens samlede vægt og derfor gør det muligt at køre med fuld ballast på kærren. Når kranføreren tænder for overvognen i krankabinen, går hovedmotoren 40 pct. ned i drivkraft, og det gør, at kranen er meget lydsvag, når den kører på vejene, forklarer Thomas Nielsen.

 

Kranens manøvredygtighed, løfteevne, kompakthed og store arbejdsradius gør den ideel som taxi-kran, hvilket den også er indkøbt som. Den skal primært bruges til lastning til mindre byggepladser, men også i forbindelse med nedtagning og renovering af vindmøller.

Pavillon- og sygehus-opgaver

Det er snart en måned siden, K.G. Mobilkraners nyeste mobilkran blev sat i drift, og den har allerede haft travlt. Blandt andet bliver den anvendt i forbindelse med nedtagningen af i alt 104 pavilloner, som har været anvendt som midlertidige sengeafsnit under renoveringen af Kolding Sygehus.

 

Kranen fik monteret ekstraudstyr som computer og kamera på UN Mobilkraners værksted, hvor også Thomas Nielsen fik et to dages kursus i kranens funktioner, inden den blev leveret til K.G. Mobilkraner.

30 års erfaring

UN Mobilkraner har 30 års erfaring med salg og service på mobilkraner og forhandler ud over Grove også Sennebogen og Orlaco. Virksomheden, der blev stiftet i 1988, har ud over hovedkontoret og værkstedet lidt uden for Silkeborg i dag også en afdeling i Sverige og Norge.

Læst i alt:

34 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger