Lastbilnyt

17. september 2019 - 01:44

App linkNu på Google Play

Du må stadig tale i walkien

Du må stadig tale i walkien

17. september 2019 - 01:44

Tirsdag 10. september trådte nye regler i kraft om anvendelse af mobiltelefon, GPS, tablet, walkie-talkie og lignende udstyr. Hvor det tidligere bare udløste en bøde, når der anvendes en håndholdt mobiltelefon under kørslen, omfatter sanktionen nu også et klip i kørekortet.

 

Det har fået mange erhvervschauffører til at komme i tvivl om hvorvidt de må anvende walkie-talkie med en ledningsført mikrofon? lyder det i en nyhedsmail fra DTL Kran Blok Erfa.

 

Det må de dog gerne, hvis det er af betydning for deres erhvervsmæssige arbejde.

 

»Ifølge lovforslaget, 2018/1 LSF 42, der blev vedtaget, fremgår det i bemærkningerne under almindelige bemærkninger, at det er tilladt imellem følgebil og omfangsrige/tunge særtransporter, hvor der er krav om radioforbindelse imellem særtransport og følgebil, samt for eksempel i grusgrave, på byggepladser, på havne- og lagerområder m.v. til fremkald af lastbilerne og mellem personale på entreprenørmaskiner i grusgrave og ved vejarbejde, så man undgår, at chauffører og førere af entreprenørmaskiner behøver at stå ud af deres førerhuse,« lyder det fra DTL Kran Blok Erfa.

Læst i alt:

2355 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

redaktionen@lastbilmagasinet.dk

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger