Lastbilnyt

17. september 2019 - 01:44

App linkNu på Google Play

Du må stadig tale i walkien

Du må stadig tale i walkien

17. september 2019 - 01:44

Tirsdag 10. september trådte nye regler i kraft om anvendelse af mobiltelefon, GPS, tablet, walkie-talkie og lignende udstyr. Hvor det tidligere bare udløste en bøde, når der anvendes en håndholdt mobiltelefon under kørslen, omfatter sanktionen nu også et klip i kørekortet.

 

Det har fået mange erhvervschauffører til at komme i tvivl om hvorvidt de må anvende walkie-talkie med en ledningsført mikrofon? lyder det i en nyhedsmail fra DTL Kran Blok Erfa.

 

Det må de dog gerne, hvis det er af betydning for deres erhvervsmæssige arbejde.

 

»Ifølge lovforslaget, 2018/1 LSF 42, der blev vedtaget, fremgår det i bemærkningerne under almindelige bemærkninger, at det er tilladt imellem følgebil og omfangsrige/tunge særtransporter, hvor der er krav om radioforbindelse imellem særtransport og følgebil, samt for eksempel i grusgrave, på byggepladser, på havne- og lagerområder m.v. til fremkald af lastbilerne og mellem personale på entreprenørmaskiner i grusgrave og ved vejarbejde, så man undgår, at chauffører og førere af entreprenørmaskiner behøver at stå ud af deres førerhuse,« lyder det fra DTL Kran Blok Erfa.

Læst i alt:

2797 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger