Lastbilnyt

25. september 2018 - 02:05

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Effektivitet og sikkerhed på værkstedet

25. september 2018 - 02:05

Målgruppen er blandt andet vognmænd med egne værksteder samt selvstændige værksteder og værkstedskæder, når danske Ahcon fra Brørup deltager på verdens største messe for erhvervskøretøjer og relaterede brancher – det 67. IAA i Hannover.

Frem til og med 27. september gæster i omegnen af 250.000 gæster det 280.000 kvadratmeter og cirka 2100 udstillere store messeområdet.

 

Knap 50 år

Selv om Ahcon har en næsten 50-årig historie, er det første gang, at virksomheden udstiller på IAA. Produktprogrammet består blandt andet af udstyr til dækservice og herunder sikkerhedspumpebure til dækcentre- og autoværksteder.

 

- Vi har et produktionsselskab, der laver sikkerhedspumpebure, og det er den del, som vi skal booste her på messen. Vi har lavet disse bure i mange år, og så har vi løbende lavet forbedringer, der øger sikkerheden for værkstedets personale. Ud fra et eller to bure kan man så bare bygge på med det udstyr, der ønskes, forklarer salgs- og servicekonsulent Per Beck til Vognmandens Fagblad.

Tryktest

Burene benyttes af sikkerhedsmæssige årsager til trykprøvning af dæk i forbindelse med diagnose og inspektion af dæk, der eventuelt er utætte eller skadede. Eksploderer dækket i et bur, som følge af slitage eller direkte skader, risikerer dækpersonalet således ikke livet, som der desværre er flere eksempler på fra branchen.

Ahcon er et datterselskab af Nordisk Dæk Import i Brørup, og Ahcons produkter er tidligere produceret i Skanderborg.

 

- Vi eksporterer cirka 90 procent af vores produkter, for cirka 30 mio. kr. årligt, og vi har et netværk i hele Europa, tilføjer salgs- og servicekonsulent Per Beck til Vognmandens Fagblad.

Om Ahcon

Grundlagt i 1970 af Arne Hjort-Hansen, der fra begyndelsen udviklede maskiner til montering af lastvognshjul. Senere så han behovet for øget sikkerhed og opfandt og patenterede derfor de sikkerhedspumpebure, som nu kendes verden over.

 

Arne Hjorth-Hansen så også mulighederne for at gøre værksteder mere effektive. Han udviklede de første dækfyldere, PCI’ere, med overtryk og automatisk kontrol af lufttryk i dæk, der fortsat er basisdel i de pumpecomputere, firmaet producerer.

Blev i 2006 solgt til Flex1one, der er del af Nordisk Dæk Import.

Læst i alt:

15 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger