Lastbilnyt

1. april 2019 - 09:30

App linkNu på Google Play

Færdselsstyrelsen overtager ansvaret for køreprøver og kørekort

1. april 2019 - 09:30

Regeringen har besluttet at overdrage ansvaret for afvikling af køreprøver, udstedelse af kørekort og andre færdselsrelaterede opgaver fra politiet til Færdselsstyrelsen. Formålet er at sikre en forbedret service på kørekortområdet til gavn for borgerne, samtidig med, at der frigives betjente til andre vigtige politiopgaver.

 

»Det giver rigtig god mening at samle en række færdselsopgaver i Færdselsstyrelsen. På den måde kan vi give borgerne en bedre, hurtigere og mere tidssvarende service for deres penge, og forhåbentligt nedbringe ventetiderne på området yderligere,« siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

 

Samtidig vil overdragelsen frigøre et større antal betjente, som i stedet for at lave administrative opgaver på færdselsområdet vil blive beskæftiget med andre vigtige politiopgaver.

Ud over kørekortopgaver vil udstedelse af førerkort og særtransporttilladelser flytte fra politiet til Færdselsstyrelsen.

Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, som længe har arbejdet for overdragelsen udtaler:

 

»Jeg glæder mig over, at vi med denne overflytning af opgaver sikrer bedre sammenhæng og styrker borgernes service omkring køreprøver og fornyelse af kørekort. Desuden har vi imødekommet ønsket fra en samlet transportbranche om at flytte relevante opgaver fra politiet til Færdselsstyrelsen, herunder administrationen af kørekort, særtransporter og tachografkort.«

 

Overflytningen af opgaverne vil ske med virkning fra 1. januar 2020. Den nærmere organisering af opgaven i Færdselsstyrelsen vil blive fastlagt i den kommende tid, men ansøgning om kørekort vil fortsat ske til kommunen.

Læst i alt:

1195 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger