Lastbilnyt

24. oktober 2018 - 01:45

App linkNu på Google Play

Flere unge vil være chauffør

24. oktober 2018 - 01:45

Flere unge ønsker at uddanne sig til lastbilchauffør. Sidste år blev der indgået 4 procent flere uddannelsesaftaler end året før, viser tal fra Transporterhvervets Uddannelser (TUR). Direktør i ATL, Lars William Wesch, ser det som et tegn på, at branchens store indsats for at tiltrække flere unge til faget er ved at virke. Det oplyser han i en nyhedsmail fra brancheorganisationen.

 

I de senere år er der blevet arbejdet hårdt for at få flere unge til at overveje et job bag rattet på en lastbil. Job i transport-kampagnen besøger skoler over hele landet, ATL har oprettet en lærepladsgaranti, og mange virksomheder gør en ekstra indsats for at tiltrække lærlinge, lyder det fra direktøren.

Nu kan indsatsen også aflæses i tallene. I 2017 blev der indgået 517 uddannelsesaftaler under EUD. Det er 21 flere end året før, viser opgørelsen fra TUR.

 

»Der er en hård kamp om de unge, så det er ikke let at få flere til at søge ind i vores branche. Når det alligevel er sket, skyldes det uden tvivl den store indsats, der ydes fra flere sider,« siger Lars William Wesch.

 

Stigningen i antallet af uddannelsesaftaler er pæn uden at være prangende, mener Lars William Wesch. Derfor er det nødvendigt at fortsætte indsatsen.

 

»Vi skal blive ved med at tilbyde gode lærepladser og fortælle, hvordan det er at arbejde i branchen. Så er jeg sikker på, at vi kan fortsætte fremgangen i antallet af uddannelsesaftaler og dermed sikre, at vi har medarbejdere, som kan køre lastbilerne i fremtiden,« siger han.

Læst i alt:

550 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger