Lastbilnyt

9. april 2019 - 10:38

App linkNu på Google Play

Ford Trucks fremskynder planer for Vesteuropa

Ford Trucks fremskynder planer for Vesteuropa

9. april 2019 - 10:38

Rasmus Haargaard

Lastbiler fra Ford Trucks kommer inden længe til salg fra autoriserede forhandlere i Vesteuropa – væsentligt hurtigere end oprindeligt planlagt.

 

Ford Trucks’ oprindelige målsætning var at have etableret sig med salgsnetværk i Østeuropa og servicenetværk i hele Europa i løbet af 2020. Men allerede nu er Ford Trucks allerede i konkret dialog med forhandlere i flere vesteuropæiske lande om at etablere salgsnetværk.

 

Det oplyser Haydar Yenigun, adm. direktør i Ford Otosan, den tyrkiske bilkoncern, som Ford Trucks er en del af. De fremskyndede planer er et direkte resultat af, at Ford Trucks’ nye langtursmodel, F-Max, i efteråret blev kåret som International Truck of the Year 2019, oplyser han.

 

»Prisen gav os en masse opmærksomhed i europæiske medier, og derfor har vi besluttet at fremskynde vores planer om at gå ind på de vesteuropæiske markeder. Vi har allerede indledt forhandlinger med forhandler-kandidater i Italien, Spanien og Portugal til at starte med,« oplyser Haydar Yenigun.

Ford F-Max fås indtil videre kun som trækker i 4x2 version med 500 hk, som leveres af Ford Trucks’ egen Ecotorq-motor, samt Traxon-gearkasse fra ZF. Ford Trucks er dog også i gang med at undersøge markedet for 6x2 trækkere, bl.a. med henblik på at etablere sig i Norden. Ford F-Max produceres på Ford Trucks’ fabrik ved Istanbul i Tyrkiet.

 

I Danmark har Ford Trucks indgået aftale med TIP Trailer Services om at etablere to officielle Ford Trucks-serviceværksteder – nemlig i Taulov og Taastrup.

Læst i alt:

2266 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

redaktionen@lastbilmagasinet.dk

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger