Lastbilnyt

1. juli 2021 - 01:47

App linkNu på Google Play

Ford Trucks: Sådan ser planen for Danmark ud

Ford Trucks: Sådan ser planen for Danmark ud

Ford F-Max er Ford Trucks' topmodel til langturskørsel med 500 hk.

1. juli 2021 - 01:47

Rasmus Haargaard

Lastbilerne fra Ford Trucks arbejder sig tættere og tættere på Danmark, efterhånden som der etableres salgsnetværk for den tyrkiske lastbilfabrik i flere og flere europæiske lande. Østeuropa er for længst dækket ind, og for nylig er Ford Trucks’ lastbilprogram officielt lanceret med salgsforhandling i Belgien og Luxembourg.

 

Spørgsmålet er derfor, hvornår vi kan forvente at se Ford Trucks begynde lastbilsalget på det danske marked. Lastbil Magasinet har spurgt den tyrkiske lastbilproducent og fået et – nogenlunde – konkret svar.

 

- Ifølge vores strategi for ekspansion i Vesteuropa startede vi med at etablere os på tre vigtige markeder i Spanien, Portugal og Italien. Anden fase af ekspansion ind i hjertet af Vesteuropa startede med Belgien og Luxembourg, og den vil fortsætte med Tyskland og derefter Frankrig og Holland. Den næste fase vil blive Norden, fortæller Dilsad Alkan, kommunikationsansvarlig hos Ford Otosan, som Ford Trucks er en del af, til Lastbil Magasinet.

Hvornår forventer I at etablere forhandling i Danmark?

 

- Vi planlægger vores lancering på det danske marked til at finde sted næste år.

 

Ford Trucks har allerede indgået aftale med TIP Trailer Services som officiel servicepartner for Danmark og det øvrige Skandinavien. Om en kommende salgsforhandler for Danmark også skal varetage salget i de øvrige skandinaviske lande, er ifølge Ford Trucks ikke 100% besluttet endnu.

 

- I vores foreløbige plan starter vi i første omgang med at arbejde med en forhandler på det danske marked, og afhængig af denne forhandlers interesse og kapacitet vil vi beslutte os for det øvrige Skandinavien. Når vi udpeger en dansk forhandler, vil det i første omgang kun være for det danske marked, fortæller Dilsad Alkan.

Lastbil Magasinet har fra pålidelig kilde fået oplyst, at der allerede er indgået en forhåndsaftale med en specifik dansk lastbilforhandler om salg af Ford Trucks på det danske marked. Direkte adspurgt om denne forhandler svarer den tyrkiske lastbilfabrik:

 

- På dette tidspunkt kan jeg ikke bekræfte, at vi har en aftale med en dansk forhandler. Vi er stadig i afsøgningsfasen, lyder det fra Dilsad Alkan.

 

Ford Trucks’ topmodel er Ford F-Max, som blev kåret til International Truck of the Year 2019. F-Max er indtil videre lanceret som 4x2 trækker, og derudover har Ford Trucks også et modelprogram af forskellige trækkere og chassisbiler til anlægskørsel og distribution over 16 ton.

 

Ford Trucks er en division af den tyrkiske bilkoncern Ford Otosan, som er et joint venture mellem Ford Motor Company og den tyrkisk koncern Koc Holding. Ford Trucks’ produktion og udvikling af lastbiler har base i og omkring Istanbul, Tyrkiet.

Læst i alt:

1588 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger