Lastbilnyt

31. august 2018 - 14:53

App linkNu på Google Play

Ford Trucks vil udfordre de store

31. august 2018 - 14:53

Rasmus Haargaard

Ford Trucks har udviklet en helt ny lastbil, som skal indfri ambitionerne om at indtage det europæiske marked og udfordre de syv førende vesteuropæiske lastbilmærker.

 

Den nye langtursmodel fra Ford kommer foreløbig kun som 2-akslet trækker med 500 hk. Med tiden vil Ford Trucks udvide med flere modeller, afhængig af efterspørgslen.

 

Den nye lastbil afløser forgængeren Ford Cargo, og med den nye model får Ford Trucks for første gang en lastbil i fuld bredde (2,5 meter).

 

Drivlinen består af Fords egen 12 liters motor samt Traxon-gearkasse fra ZF.

 

Ford Trucks deltager for første gang på IAA-messen i Hannover i slutningen af september, hvor den nye lastbil vises frem for første gang.

Lastbil Magasinet havde dog tidligere i denne uge lejlighed til at kigge nærmere på lastbilen ved et arrangement i Tyrkiet, hvor vi også fik lov at prøvekøre den nye Ford på en 200 km lang test-strækning i og omkring Istanbul.

 

Indtrykket var overraskende positivt. Med den nye lastbil har Ford taget et kæmpe skridt frem, og den nye trækker er både teknologisk og køremæssigt på niveau med – eller i hvert fald meget tæt på – flere af de førende europæiske lastbilmærker.

 

Ford-lastbilerne bliver produceret af selskabet Ford Otosan på en fabrik lidt uden for Istanbul i Tyrkiet. Ford Otosan er et selskab, som ejes i fællesskab af amerikanske Ford Motor Company og den tyrkiske bilkoncern Koc.

Navnet på den nye langtursmodel er indtil videre en hemmelighed. Det bliver afsløret, når Ford Trucks afholder den officielle lancering af den nye lastbil på IAA-messen i Hannover 19. september.

 

Du kan selvfølgelig læse meget mere om Fords nye lastbil og oplevelserne fra testkørslen i det næste nummer af Lastbil Magasinet.

Læst i alt:

5916 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger