Lastbilnyt

24. april 2019 - 01:45

App linkNu på Google Play

Højere hastighed for lastbiler skaber glæde i branchen

24. april 2019 - 01:45

Folketinget har tirsdag endeligt vedtaget forslaget om, at den maksimalt tilladte hastighedsgrænse for lastbiler øges fra 70 km til 80 km i timen på landeveje og motortrafikveje.

 

Den nye lov træder i kraft 1. januar 2020. Det var ellers hensigten at lade loven træde i kraft 1. juli 2019, men den dato kan af praktiske årsager i forhold til ændring af it-systemer og opsætning af hastighedstavler ikke nås.

 

»ITD har i høringsprocessen været positiv over for forslaget, idet lastbiler herefter bedre kan følge den øvrige trafik. Lastbilerne kommer fra 2020 fartmæssigt på niveau med de fleste øvrige trafikanter, og selvom ændringen har været længe undervejs, glæder ITD sig over, at loven sikrer en mere glidende og hensigtsmæssig afvikling af trafikken,« siger Anders Jessen, der er politisk chefkonsulent i ITD.

Loven åbner op for, at den nuværende hastighedsgrænse på 70 km i timen fastholdes på visse lokale strækninger, nemlig der hvor en øget hastighed ikke er forsvarlig. Det hensyn bakker ITD også op om.

 

»Sikkerhedsmæssigt forventer vi, at den nye lov en positiv effekt, idet mange lastbiler i dag oplever, at de er til gene for de øvrige trafikanter, fordi de skal køre langsommere. Derved skaber de propper i trafikken, og det øger risikoen for hasarderede overhalinger og uhensigtsmæssig adfærd. Med den nye hastighedsgrænse vil noget af brodden forhåbentligt blive taget af den problematik til gavn for den samlede sikkerhed på vejene,« siger Anders Jessen.

Læst i alt:

730 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger