Lastbilnyt

5. marts 2019 - 09:14

App linkNu på Google Play

Højere hastighed udskudt endnu et halvt år

Højere hastighed udskudt endnu et halvt år

5. marts 2019 - 09:14

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen har nu fremsat forslaget om forhøjelse af hastighedsgrænsen for lastbiler og vogntog, således at det fremover skal gælde, at man må køre 80 km i timen uden for tættere bebyggede områder og på motortrafikveje.

 

Men det bliver i givet først fra årskiftet 2019/2020, at lastbilchauffører kan trykke lidt ekstra på pedalen uden for bymæssig bebyggelse.

 

»Men jeg forstår, at både politiet og kommunerne har brug for lidt ekstra tid i fht. ændring af it-systemer og opsætning af hastighedstavler, og at det derfor først er hensigten, at det skal træde i kraft fra årsskiftet. Det er ærgerligt med forsinkelse, men det vigtigste er, at vi får vedtaget forslaget om 80 km/t,« siger DTL-direktør Erik Østergaard i en kommentar.

Af hensyn til trafiksikkerheden er der lagt op til en fastholdelse af en hastighedsgrænse på 70 km i timen på de strækninger, hvor øget hastighed ikke er forsvarlig.

 

Lovforslaget var oprindeligt planlagt til at skulle træde i kraft 1. juli 2019.

 

Forslaget skal i den kommende tid igennem Folketinget og endelig vedtages – forudsat at der ikke kommer et valg i vejen.

Læst i alt:

2655 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

redaktionen@lastbilmagasinet.dk

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger