Lastbilnyt

5. marts 2019 - 09:14

App linkNu på Google Play

Højere hastighed udskudt endnu et halvt år

5. marts 2019 - 09:14

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen har nu fremsat forslaget om forhøjelse af hastighedsgrænsen for lastbiler og vogntog, således at det fremover skal gælde, at man må køre 80 km i timen uden for tættere bebyggede områder og på motortrafikveje.

 

Men det bliver i givet først fra årskiftet 2019/2020, at lastbilchauffører kan trykke lidt ekstra på pedalen uden for bymæssig bebyggelse.

 

»Men jeg forstår, at både politiet og kommunerne har brug for lidt ekstra tid i fht. ændring af it-systemer og opsætning af hastighedstavler, og at det derfor først er hensigten, at det skal træde i kraft fra årsskiftet. Det er ærgerligt med forsinkelse, men det vigtigste er, at vi får vedtaget forslaget om 80 km/t,« siger DTL-direktør Erik Østergaard i en kommentar.

Af hensyn til trafiksikkerheden er der lagt op til en fastholdelse af en hastighedsgrænse på 70 km i timen på de strækninger, hvor øget hastighed ikke er forsvarlig.

 

Lovforslaget var oprindeligt planlagt til at skulle træde i kraft 1. juli 2019.

 

Forslaget skal i den kommende tid igennem Folketinget og endelig vedtages – forudsat at der ikke kommer et valg i vejen.

Læst i alt:

2703 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger