Lastbilnyt

8. januar 2019 - 02:00

App linkNu på Google Play

Vognmanden

- Husk lige skiltemaleren

8. januar 2019 - 02:00

I foreløbigt godt 71 år har Randers-virksomheden William Skilte leveret skiltemaling og siden dekoration til hundredvis af vognmænd og især deres lastbiler landet over.

 

William Andersen grundlagde William Skilte i 1947, samtidig med at han var tilknyttet det lokale brandvæsen. Cirka 14 år efter ansatte han firmaets første lærling, og herefter voksede firmaet støt, samtidigt med at grundlæggeren i stigende grad koncentrerede sig om sin egen forretning.

 

- I dag bruger vognmændene typisk i omegnen af 3000 til 10.000 kr. på at få folieret og dekoreret deres nye lastbiler. Prisen varierer blandt andet efter mængden af foliering og antallet af farver, og der er en tendens til, at vognmændene ’betaler dét det koster’, når de eksempelvis skal have dekoreret en ny bil, forklarer skiltemaler og medejer Jeppe Arbjerg, William Skilte, til Vognmandens Fagblad.

Halvdelen af butikken

Den 1. januar 2015 blev Jeppe Arbjerg ny medejer af virksomheden sammen med Mette Brock. Hun er 3. generation i virksomheden, efter at hendes mor – William Andersens datter Anni - og hendes mand (Mette Brocks far Torben Brock) drevet virksomheden videre efter grundlæggerens pensionering i 1981.

 

- Dekoration af last- og varebiler står for cirka halvdelen af vores forretning. Og vi har en venlig opfordring til vognmændene – husk lige skiltemaleren. Hvis kunderne glemmer noget i processen omkring den nye lastbil, der tit skal på gaden hurtigst muligt, så er det ofte opgaven hos skiltemaleren. Men det lykkes os altid at nå opgaven, fortsætter Jeppe Arbjerg.

Kreativ proces

Hos William Skilte er det blandt andre grafisk designer Henrik Winther, der arbejder med den kreative proces omkring dekoration af vognmændenes last- og varebiler.

 

- Vognmændene kan godt være lidt ’specielle’ at tale med. Men jeg kan rigtigt godt li’ denne proces, og kunderne er altid tilfredse, når vi er færdige med opgaven. Det er meget tilfredsstillende, når vi rammer det, som vognmændene gerne vil have, lyder det fra Henrik Winther.

 

Hos forhandleren

Mens forarbejdet med design og produktion af folieringen foregår hos William Skilte, udføres selve monteringen typisk ude hos lastbilforhandlerne. I forbindelse med levering af nye biler eller ved planlagt service.

 

- Vi arbejder blandt andet på at opbygge gode forhold til bilsælgerne, så de henviser deres kunder til os. Og når vi så leverer en god service, så kommer kunderne forhåbentligt igen, tilføjer skiltemaler og medejer Jeppe Arbjerg.

Læst i alt:

35 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger