Lastbilnyt

14. november 2018 - 01:44

App linkNu på Google Play

ITD: Fælles regler om NOx-snyd det rigtige

14. november 2018 - 01:44

Transport-, bygnings- og boligministeren og miljø- og fødevareministeren opfordrer Europa-Kommissionen til at arbejde for fælles EU-regler, der skal hindre svindel med forureningsbegrænsende udstyr i lastbiler. ITD bakker op om initiativet, og vil også understøtte forslaget i Bruxelles.

 

Ministrene ønsker med henvendelsen til Kommissionen at udarbejde fælles retningslinjer for EU-medlemslandene inden for blandt andet salg af udstyr, der kan anvendes til snyd med NOx-udledningen og en fælles indsats med vejsidekontroller af lastbiler. Ifølge ITD vil en koordineret og målrettet indsats på området styrke myndighedernes mulighed for at komme problemet til livs.

 

»Vi tager som brancheorganisation på det kraftigste afstand fra enhver form for ulovlig manipulation med NOx-renseudstyret, uanset om det foregår herhjemme eller på de europæiske landeveje. Snyd og manipulation er til skade for både miljøet og konkurrencesituationen i hele transportsektoren. Derfor giver det god mening med en fælles europæisk indsats mod de virksomheder, som bevidst omgår reglerne,« siger Lasse Kristoffersen, politisk konsulent i ITD.

Herhjemme har vi allerede skærpet lovgivningen. Folketinget vedtog sidste år en ny lov, der forhøjer bødeniveauet i Danmark for manipulation med det forureningsbegrænsende udstyr. ITD ser tiltaget om at arbejde for fælles EU-regler, som en helt naturlig og rigtig opfølgning.

 

 

Læst i alt:

286 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger