Lastbilnyt

8. oktober 2021 - 01:44

App linkNu på Google Play

Kinesiske lastbiler præsenteret i Europa

8. oktober 2021 - 01:44

Den kinesiske producent af bl.a. lastbiler og busser, BYD, udstillede i den forgangne weekend for første gang sin nye serie af fuldt elektriske lastbiler og varebiler.

 

Det skete på den græske transportmesse Carto Truck & Van Expo 2021 i Athen i samarbejde med den græske forhandler Petros Petropoulos, som introducerer de elektriske serier på markedet i Grækenland.

 

Lastbilmodellen hedder ETM6 Cargo Truck og er udviklet til bydistribution. Lastbilen kommer i første omgang i en 2-akslet version og har ifølge BYD en rækkevidde på op til 200 km med fuldt læs, og den kan lades op fra 20 til 100% på kun en time med en 120 kW DC-ladning med et CCS2-stik.

BYD har 26 års erfaring i Kina med udvikling og produktion af batterier til forskellige formål. BYD’s lastbiler er udstyret med en 100% egenproduceret drivline – herunder batterier, motor og styringssystem. Designet af den nye lastbilserie er dog udført med europæisk inspiration – nemlig fra den kendte tyske bildesigner, Wolfgang Egger.

 

Det seneste årti har BYD også bygget lastbiler, og BYD er i forvejen til stede på mange europæiske markeder med deres busmodeller – herunder også i Danmark.

 

Sammen med lastbilserien udstillede BYD også sin nye elektriske varebilserie, som også er lanceret i bl.a. Norge og andre europæiske lande.

 

BYD har også planer om at etablere sig på det danske marked, om end planerne blev udskudt i forbindelse med Covid19-pandemien.

Læst i alt:

866 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger