Lastbilnyt

21. januar 2020 - 16:24

App linkNu på Google Play

Klar russisk sejr i Dakar-rally

21. januar 2020 - 16:24

Rasmus Haargaard

Verdens hårdeste lastbil-rally sluttede søndag i Saudi-Arabien, hvor Dakar 2020 over knap to uger løb gennem det krævende arabiske landskab.

 

Det var første gang, at Dakar-rallyet fandt sted i Saudi-Arabien – men det betød ikke nogen ændring i toppen, hvor russiske Kamaz igen var altdominerende.

 

Kamaz-køreren Andrey Karginov vandt årets Dakar-rally – 42 minutter foran nærmeste konkurrent, som også var fra Kamaz. På tredjepladsen var der til gengæld en bil fra den hviderussiske Maz-fabrik.

 

Kamaz’ største udfordrer i de seneste år har været det stort satsende hollandske Petronas Team De Rooy Iveco, som i år havde fire lastbiler til start. De måtte dog undvære stjernekøreren Gerard de Rooy pga. en rygskade, men havde alligevel en bil på sjettepladsen.

Dakar-rallyet fandt i mange år sted på det afrikanske kontinent, men blev efter en aflysning pga. terrortrusler i 2008 flyttet til Sydamerika. I år fik Saudi-Arabien chancen som vært for rallyet, som også i 2021 vil finde sted i Mellemøsten. Den præcise placering og rute for næste års løb er ikke offentliggjort.

 

Læst i alt:

963 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke