Lastbilnyt

8. juni 2018 - 02:45

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Nemmere ’old school’-fejring af huen

8. juni 2018 - 02:45

Fra 1. januar næste år ændres registreringsbekendtgørelsen, så det bliver lettere at køre eksamenskørsel i veteranlastbiler.

For sommeren 2018 gives en generel dispensation, der undtager veteranlastbiler fra kravet om partikelfilter i miljøzoner, så de kan benyttes til eksamenskørsel med sommerens studenter.

 

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) og transportordførerne fra regeringen og Dansk Folkeparti mener således, at det skal være tilladt at køre eksamenskørsel i veteranlastbiler registreret med tilladelse til veterankørsel. Derfor er der taget initiativ til en ændring af registreringsbekendtgørelsen, der gør det muligt for danskerne at vinke til de mange nyuddannede i andet end traditionelle lastbiler.

Mere frit valg

- Eksamenskørsel er en festlig mulighed for at markere færdiggørelsen af et veloverstået uddannelsesforløb, og jeg ønsker, at det skal være en god dag for de studerende. Med den nye ændring gør vi det muligt for alle at vælge mere frit, hvordan man ønsker at fejre begivenheden, siger Ole Birk Olesen.

 

Ændringen af registreringsbekendtgørelsen medfører, at en veteranlastbil, der er registreret til veterankørsel, og som ikke normalt må bruges til erhvervsmæssig befordring af personer, alligevel kan bruges til eksamenskørsel. Ændringen gælder alene for eksamenskørsel – ikke andre typer erhvervsrettet kørsel så som virksomhedsudflugter med videre.

Partikelfilter

Ændringen træder i kraft 1. januar 2019. Indtil da er det ikke tilladt at køre eksamenskørsel med en lastbil, der er registreret med tilladelse til veterankørsel.

 

Øvrige veteranlastbiler – altså veteranlastbiler der ikke er registreret til veterankørsel – kan frit bruges til eksamenskørsel, men er underlagt krav om partikelfilter ved kørsel i miljøzoner.

Ejere af disse veteranlastbiler har tålmodigt ventet på en udmelding om muligheden for eksamenskørsel i lastbilerne, da en stor del ikke har monteret partikelfilter.

Dispensation

Miljøstyrelsen vil på baggrund af den kommende ændring af registreringsbekendtgørelsen udstede en generel dispensation fra partikelfilterkravet for disse veteranlastbiler. De pågældende lastbiler er derfor i indeværende år undtaget fra kravet om kørsel med partikelfilter i miljøzoner, så de kan benyttes til eksamenskørsel med sommerens studenter.

 

Af hensyn til sikkerheden er der fortsat krav om tachograf samt et årligt syn af både over- og undervogn for alle lastbiler, der udfører eksamenskørsel.

Læst i alt:

21 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger