Lastbilnyt

30. juni 2020 - 16:19

App linkNu på Google Play

Ny lastbil ruller ud på danske veje næste år

Ny lastbil ruller ud på danske veje næste år

30. juni 2020 - 16:19

Rasmus Haargaard

Det norske postvæsen skal i begyndelsen af næste år teste en ny type fuldt elektrisk lastbil – og det skal bl.a. ske på danske veje.

 

Posten Norge og datterselskabet Bring (som også opererer i Danmark) har nemlig indgået en aftale om at teste Volta Zero, som er en specialbygget elektrisk 16 tons lastbil i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Testene vil begynde i første kvartal af 2021.

 

Ved at benytte Volta Zero i daglig ”flådetest” til distribution af pakker i større byer, skal Posten Norge og Bring bidrage med feedback til udviklerne af lastbilen.

 

Volta Trucks er et svensk-norsk iværksætterselskab, som i et stykke tid har udviklet og designet på deres første elektriske lastbil.

»Med svenske og norske grundlæggere har Volta Trucks stærke nordiske rødder. Vores job er at udvikle en specialbygget fuldelektrisk lastbil, som vil øge sikkerheden for fodgængere og andre trafikanter, og samtidig give bedre luftkvalitet for alle,« siger adm. direktør Rob Fowler fra Volta Trucks ifølge yrkesbil.no.

 

Volta Zero har en totalvægt på op til 16 ton og er udviklet til bydistribution. Bilen har en rækkevidde på 150-200 km mellem hver opladning. Volta Zero er i øvrigt kendetegnet med et førerhus med et meget stort glasparti, som giver chaufføren 220 graders udsyn for at minimere de blinde vinkler.

 

Læst i alt:

1549 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke