Lastbilnyt

12. september 2018 - 01:45

App linkNu på Google Play

Ny pris til innovative lastbiler

12. september 2018 - 01:45

En ny pris for innovative lastbil-løsninger uddeles for første gang på IAA-messen i Hannover i næste uge. Prisen har navnet ”Truck Innovation of the Year”, og den reflekterer den konstante forandring, som lastbilbranchen gennemgår i disse år med konstant jagt på og udvikling af nye, innovative løsninger til at forbedre lastbilers effektivitet og miljømæssige aftryk.

 

Prisen uddeles af samme organisation, som i mere end 40 år har stået bag kåringen af International Truck of the Year i Europa – og de to priser vil fremadrettet blive uddelt sideløbende.

 

Kandidater til den nye ”Truck Innovation”-pris vil blive bedømt ud fra deres evne og potentiale til at bidrage til øget effektivitet i vejtransporten inden for en overskuelig fremtid, samt deres mulighed for at forbedre den klimamæssige påvirkning fra vejtransporten.

For at være i spil til titlen kan der fx være tale om et køretøj med en alternativ drivline eller alternativt brændstof-system. Kandidater kan også udmærke sig ved andre ”hi-tech”-løsninger med fx autonom kørsel, platooning, unikke serviceløsninger eller andre nyskabende teknologier.

 

Lastbil-kandidaterne behøver i modsætning til den traditionelle pris ikke at være sat i serieproduktion i det år, hvor prisen uddeles – men der skal være tale om ”køreklare” lastbiler.

 

Til den første prisuddeling er der ikke mindre end seks kandidater:

Både Mercedes-Benz, Volvo og Renault har i årets løb præsenteret nye, fuldt elektriske lastbiler, som ventes at gå i serieproduktion i løbet af de kommende år.

DAF har i flere år udviklet på Ecochamps-projektet, som er en hybrid-løsning, ZF har udviklet en selvkørende lastbil til at operere på terminal-områder, og endelig har MAN i år indsat en selvkørende lastbil til vejarbejde på en tysk motorvej.

Kandidaterne til Truck Innovation of the Year 2019 (i alfabetisk rækkefølge):

DAF Ecochamps Hybrid

MAN aFAS (førerløs lastbil)

Mercedes-Benz eActros

Renault Z.E. 2. generation

Volvo FE/FL Electric

ZF Innovation Truck

 

Vinderen afsløres på IAA-messen i Hannover onsdag 19. september.

Bag prisen står den fagjuryen IToY, som består af lastbiljournalister fra førende transportmedier i 25 europæiske lande.

Læst i alt:

365 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger