Lastbilnyt

28. maj 2019 - 01:45

App linkNu på Google Play

Rundere og længere lastbiler bliver lovlige næste år

Rundere og længere lastbiler bliver lovlige næste år

Fra 1. september 2020 bliver det lovligt at gøre førerhuset rundere og længere uden at skulle reducere nyttelasten. På billedet en aerodynamisk koncept-lastbil, som MAN tidligere har udviklet i samarbejde med Krone.

28. maj 2019 - 01:45

EU-Rådet har nu endeligt godkendt den aftale med Europa-Parlamentet, der skal give lastbilproducenter lov til at producere længere lastbiler, hvis køretøjets førerhus udformes mere aerodynamisk, oplyser DI.

 

Fra 1. september 2020 bliver det dermed tilladt at køre med rundere snuder på de europæiske veje – også selvom det gør vogntoget længere. Den ekstra tilladte længde kan kun bruges til at forbedre førerhusets aerodynamik og sikkerhed – ikke til andre formål.

 

Den længere snude skal reducere de blinde vinkler for chaufføren, og det kan – i hvert fald ifølge EU-Kommissionens beregninger – redde op til 500 liv om året i trafikken blandt fodgængere og cyklister.

 

Samtidig kan de rundere snuder – igen ifølge EU-Kommissionen – reducere brændstofforbruget med helt op til 10 procent.

EU forventer at have de præcise krav for typegodkendelser klar 1. november i år. Derefter vil det vise, hvor mange lastbilproducenter der vil gå i gang med at producere nye førerhuse med rundere snuder.

Læst i alt:

4301 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger