Lastbilnyt

5. februar 2019 - 01:46

App linkNu på Google Play

Teslas lastbil kommer tidligst i 2020

5. februar 2019 - 01:46

Rasmus Haargaard

Produktionsstart på Teslas elektriske lastbil er udskudt – som minimum indtil næste år.

 

Det var en af konklusionerne på en telekonference med adm. direktør Elon Musk og andre fra Teslas øverste ledelse i sidste uge.

 

Undervejs blev der stillet et spørgsmål om status på projekterne Model Y (en ny personbil) samt Tesla Semi. Spørgsmålet gik på, hvor disse køretøjer skal produceres, og hvad den forventede tidsplan er for produktionsstart.

 

For Model Y’s vedkommende svarede Elon Musk, at den vil gå i produktion ”i slutningen af næste år” – og at den formentlig vil blive produceret på den kommende (og endnu ubyggede og ufinansierede) gigafabrik i Shanghai i Kina.

 

For Tesla Semis vedkommende svarede Teslas afgående økonomidirektør Deepak Ahuja herefter, at produktionen også vil starte næste år. Spørgsmålet om, hvor Teslas lastbil skal produceres, forblev dog ubesvaret.

Den elektriske lastbil ”Tesla Semi” blev officielt lanceret i efteråret 2017 med planlagt produktionsstart i løbet af 2019. Men den tidsplan er altså nu officielt opgivet.

 

Selvom Tesla Semi altså nu angiveligt skal gå i produktion i 2020, er det tvivlsomt, hvor reel en produktionsstart der er tale om. Kommercielle kunder får dog i første omgang ikke adgang til de eksemplarer, der løber af samlebåndet.

 

»De første enheder vil blive til vores eget brug,« oplyste Deepak Ahuja.

 

Hvornår Teslas lastbil reelt vil gå i serieproduktion, er altså stadig uklart.

 

»Det kommer an på, hvor mange lastbiler vi selv vil bruge til at levere dele til vores egne lagre. Derefter vil vi begynde at levere til vores kunder,« lød det fra Deepak Ahuja.

Teslas lastbil har siden præsentationen i november 2017 været omgærdet af både stor forventninger og skepsis. Ifølge specifikationerne dengang vil den kunne leveres i to versioner og med op til 800 km rækkevidde pr. opladning og en hidsig accellerationsevne. Oplysninger om egenvægt, nyttelast mm. har det til gengæld knebet med.

 

Tesla meldte i januar ud, at syv procent af arbejdsstyrken skal fyres som følge af økonomiske udfordringer. På telekonferencen i sidste uge erklærede adm. direktør Elon Musk sig forsigtigt optimistisk i forhold til, at Tesla kunne blive et profitabelt foretagende i første kvartal af 2019 – men sagde også:

 

»Vores fokus lige nu er at reducere omkostningerne og undgå at gå konkurs.«

Læst i alt:

1001 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger