Lastbilnyt

5. oktober 2018 - 02:02

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Sikkerhedsbure intet lovkrav

5. oktober 2018 - 02:02

- Der er en gråzone.

Sådan lyder meldingen til Vognmandens Fagblad fra salgs- og servicekonsulent Per Beck, Ahcon i Brørup, efter at Ahcon netop er vendt hjem til Danmark efter virksomhedens første deltagelse som udstiller på IAA i Hannover, verdens største fagmesse for erhvervskøretøjer og relaterede produkter.

 

Siden 1970 har Ahcon blandt andet udviklet og produceret udstyr til dækservice og herunder sikkerhedspumpebure til dækcentre- og autoværksteder. Langt størstedelen af Ahcons produkter eksporteres til udlandet, hvor Tyskland, Finland, Norge og Sverige er de største markeder.

Fokus på sikkert arbejdsmiljø

Per Beck:

- Vi kan ikke udelukke, at netop fokus på et sikkert arbejdsmiljø i Tyskland og Norden er en del af forklaringen på, at vi har solgt mange sikkerhedsbure til store dækkæder i Tyskland. Når det handler om sikkerhed går den ikke længere end til pengepungen. Det strander her. Der er ikke lovkrav om at bruge sikkerhedsbure (ved oppumpning og tryktest) til lastbildæk. I Danmark ser Arbejdstilsynet på, hvornår denne opgave går fra lejlighedsvis arbejde til dagligdag.

 

Denne gråzone løses nogle gange med, at ”mekanikeren på værkstedet sætter en fem meter lang luftslange til dækket”, som Per Beck udtrykker det.

- Derfor ønsker vi også en mere konkret lovgivning, tilføjer han.

Vurderer messeværdi

Ahcon vurderer for øjeblikket, om deltagelsen på IAA har været indsatsen og herunder omkostningerne værd.

- Omsætningsmæssigt er det for tidligt at vurdere, om deltagelsen har været en succes. Men med hensyn til antal besøgende, havde vi nok forventet lidt flere. Og så kunne selve optakten til messen måske nok være anderledes. Men vi har fået masser af god erfaring. Måske skulle vi have profileret os mere i de danske medier op til messen, tilføjer Per Beck.

Læst i alt:

41 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger