Lastbilnyt

11. oktober 2019 - 02:18

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Stor fusion ved Silkeborg

11. oktober 2019 - 02:18

Den mere end 100 år gamle slamsugerproducent J. Hvidtved Larsen fra Silkeborg og den knap 50 år gamle fejemaskineproducent Beam fra Them slår sig sammen og bliver til Kompetencecenter for Specialkøretøjer hos den schweiziske koncern Bucher Industries.

 

Fælles vision

J.Hvidtved Larsen har siden 2016 været en del af schweiziske Bucher Industries, som Beam ligeledes har været en del af siden 2005. Og nu, efter mere end tre år i samme koncern, slås de to selskaber sammen for at skabe én organisation med én fælles vision.

Og selvom der kan synes langt mellem en slamsuger og en fejemaskine, er produktion og marked for begge produkter tæt forbundet.

 

Thomas Dubach, CEO hos J. Hvidtved Larsen:

- Kigger vi på den know-how, vi finder i design, udvikling, produktion, salg og service hos både J. Hvidtved Larsen og Beam, finder vi mange ligheder. Det skyldes blandt andet, at vi i høj grad bruger lignende produktionsmetoder, benytter samme leverandører og servicerer samme kundegruppe. Derfor giver det mening for J. Hvidtved Larsen og Beam, at vi samarbejder og udnytter synergien, som i den sidste ende kommer vores kunder til gode.

Knap 400 ansatte ved Silkeborg

Kundernes fordele udmønter sig i fremtiden både i kortere leveringstider, øget kapacitet og styrket produktkvalitet som følge af synergier i produktionen, men også i en høj grad i øget innovation i form af øget fokus på alternative brændstoffer og brugervenlighed. Sammenlægningen af de to Silkeborg-firmaer er en del af en række strategiske initiativer hos den schweiziske koncern, der på verdensplan har mere end 13.000 medarbejdere.

 

Med knap 400 medarbejdere i Silkeborg under ét selskab investerer koncernen for alvor i Silkeborg, idet man samtidig opretter et Kompetencecenter for Specialkøretøjer.

 

- I Bucher Industries har man valgt at oprette en række kompetencecentre rundt omkring i verden, der hver især har deres speciale. Inden for specialkøretøjer har vi valgt at beholde produktionen i Silkeborg. Det skyldes både det høje kvalitetsniveau, men også i høj grad den know-how og dedikation, som vores kolleger hver dag leverer. Det sætter vi stor pris på, fortæller Thomas Dubach.

Nyt fælles navn

Allerede i dag finder man slamsuger- og fejemaskineprodukter fra Silkeborg rundt omkring i verden - men med den øgede integration med Bucher får endnu flere kunder mulighed for at drage fordel af et specialkøretøj fra Silkeborg. Og mens man i flere år har været en del af den schweiziske organisation, bliver integrationen mere synlig i begyndelsen af 2020, når J. Hvidtved Larsen og Beam begge skifter navn til Bucher Municipal.

 

 - Vi bliver i Silkeborg, men med aktiviteter over hele verden er det næste naturlige skridt, at vi udnytter synergierne ved at samles under ét brand og som én organisation. Vi har stor respekt for det gode ry, som J. Hvidtved Larsen og Beam har skabt, og vi er overbeviste om, at det gode ry bidrager til den succes, som Bucher oplever i dag, fortæller Thomas Dubach.

Læst i alt:

197 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger