Lastbilnyt

11. juni 2020 - 14:29

App linkNu på Google Play

Tesla-chef: Nu skal vores lastbil i produktion

Tesla-chef: Nu skal vores lastbil i produktion

11. juni 2020 - 14:29

Rasmus Haargaard

Teslas topchef, Elon Musk, presser nu på for at få sat den længe ventede elektriske Lastbil, Tesla Semi, i serieproduktion. Det fremgår af et internt memo, som amerikanske CNBC har opsnappet.

 

»Det er tid til at sætte alt ind og bringe Tesla Semi i større produktion. Den har været i begrænset produktion indtil nu, hvilket har givet os mulighed for at forbedre mange detaljer i designet,« skriver Elon Musk i memoet.

 

Heraf fremgår det også, at produktion af batterierne og drivlinen vil finde sted på Teslas fabrik i Nevada, USA. Resten af lastbil-produktionen vil formentlig blive spredt ud over flere af Teslas fabrikker i andre amerikanske stater.

 

Elon Musk sætter i skrivelsen ikke en specifik tidsramme for, hvornår serieproduktionen af Tesla Semi skal gå i gang.

Tesla lancerede Semi-projektet under pomp og pragt i november 2017 med løftet om at levere de første lastbiler til kunder i 2019. Den deadline blev i første omgang udskudt til 2020 – og tidligere i år meldte Tesla ud, at de første Semi-modeller tidligst kan leveres til kunder i 2021.

 

Ved præsentationen i 2017 lovede Elon Musk, at Tesla Semi vil kunne køre op til 800 km på en opladning og accelerere fra o til 100 km/t på 20 sekunder med fuldt læs (36 tons totalvægt efter amerikanske standarder). Data som pris, egenvægt og nyttelast har det dog indtil videre været sparsomt med.

Læst i alt:

1310 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger