Lastbilnyt

29. januar 2021 - 09:26

App linkNu på Google Play

Teslas lastbil er sat på standby

Teslas lastbil er sat på standby

29. januar 2021 - 09:26

Rasmus Haargaard

Først blev der sagt 2019. Så var det 2020. Så var det 2021. Og nu… er der ingen konkret tidshorisont for, hvornår Tesla Semi går i reel produktion.

 

Teslas længe ventede lastbil har stjålet mange overskrifter siden den pompøse lancering i 2017, men hvornår den begynder at rulle ud til kunder, er stadig et meget åbent spørgsmål.

 

På en online investor-konference, som Tesla afholder fire gange om året, fortalte stifter og adm. direktør Elon Musk, at problemet med lastbil-projektet bunder i mangel på battericeller.

 

- Prototyper er nemt. Serieproduktion er meget svært. Vi kunne sagtens gå i produktion med Semi med det samme, men vi har ikke celler nok til at bygge dem, lyder det fra Elon Musk.

Ifølge Tesla-guruen skal en Tesla Semi bruge fem gange så mange battericeller som en af deres personbil-varianter – men den vil ikke sælge og skabe fem gange så stor profit.

 

- Så det vil ikke give nogen mening for os at gå i gang med Semi lige nu, men det vil give mening lige så snart, at vi kan løse produktionsproblemet, siger Elon Musk.

 

Tesla meldte sidste år ud, at Tesla Semi skal bygges på den kommende gigafabrik i staten Texas, USA. Men tidshorisonten er altså mere uklar end nogensinde.

 

Til gengæld var Elon Musk klar i mælet på spørgsmålet om, hvorvidt batteri-elektriske eller brint-elektriske lastbiler har det største fremtids-potentiale. Store lastbilproducenter som Daimler og Volvo Group satser stort på brint til den tunge fjerntransport – men det tror Tesla-stifteren ikke på.

- Det er skørt, simpelthen. Vi er ekstremt sikre på, at vi kan bygge en langturs-lastbil med batterier, siger Elon Musk.

Læst i alt:

1964 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger