Lastbilnyt

4. maj 2020 - 15:55

App linkNu på Google Play

Traton-chef: Giv vognmænd en ”skrotpræmie”

Traton-chef: Giv vognmænd en ”skrotpræmie”

4. maj 2020 - 15:55

Rasmus Haargaard

Andreas Renschler, adm. direktør i Traton Group, opfordrer politikerne til at indføre en form for ”skrotpræmie” for lastbiler, når vognmænd skifter hele eller dele af vognparken ud med nyt materiel.

 

Initiativet kan være med til at sparke gang i hjulene i gang, efter at corona-krisen har medført midlertidige nedlukninger og styrtdyk i bestillingerne hos lastbilfabrikkerne i Tyskland og resten af Europa.

 

»Vi har brug for en indledende gnist, så efterspørgslen tager fart igen – for eksempel investeringstilskud, så transportørerne udskifter deres udrangerede køretøjer i flåderne. Det kunne begrænses til 6 eller 12 måneder for at få investeringen i gang,« siger Andreas Renschler til det tyske medie Spiegel.

 

Andreas Renschler taler på vegne af Traton – et datterselskab i VW-gruppen – som har bl.a. MAN og Scania under sin paraply. Han mener også, at et ekstra økonomisk incitament til at købe nyt kunne hjælpe med at nå klimamålene.

»Eksisterende flåder over hele Europa kunne gøres betydeligt renere og mere effektive. Den gennemsnitlige alder på lastbiler i Europa er i øjeblikket over 12 år. Det har også indflydelse på miljøet,« siger Andreas Renschler.

Læst i alt:

1360 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger