Lastbilnyt

21. september 2018 - 02:15

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Truck of the Year: Ford F-Max

21. september 2018 - 02:15

Den nye F-Max, produceret af Ford Trucks, har vundet prisen som International Truck of the Year 2019 i Europa.

Det prestigefulde trofæ er netop overrakt til Haydar Yenigün, adm. direktør for Ford Otosan under en pressekonference på IAA-messen i Hannover.

 

Med 126 point blev Ford F-Max en klar vinder af årets afstemning, hvor to andre kandidater også var i spil. Volvo deltog med sin nye gas-lastbil i Volvo LNG-serien, mens Scanias nye generation af lastbiler til bydistribution i L- og P-serien også var i spil.

Kriterierne for uddelingen af prisen som Årets Lastbil i Europa er bl.a. teknologisk innovation, chaufførkomfort, sikkerhed, køreegenskaber, brændstoføkonomi og miljømæssigt aftryk.

Tyrkisk produktion

Bag Ford F-Max står Ford Trucks, som hører under det tyrkiske joint venture-selskab Ford Otosan, som med den nye langturstrækker har ambitioner om for alvor at få fodfæste på hele det europæiske marked for fjerntransport.

 

Drivlinen i Ford F-Max består af en 12,7 liters Ford Ecotorq Euro 6-motor med 500 hk kombineret med ZF’s automatiske 12 trins Traxon-gearkasse.

Førerhuset er helt nyt, og den tyrkisk producerede F-Max har forskellige moderne teknologier som ACC, gps-styret PCC, Eco-Roll, flådestyringen ConnecTruck med mere.

 

Fagjuryen lagde desuden vægt på det komfortable førerhus med fladt gulv, fuld bredde og en indvendig højde på 2,16 meter, gode opbevaringsmuligheder og brugervenlige instrumentbræt.

Ny aktør på banen

Formand for juryen, Gianenrico Griffini, opsummerede ved uddelingen af prisen baggrunden for valget af Ford som Årets Lastbil:

»Med introduktionen af F-Max har Ford Trucks leveret en fint udviklet trækker, som kan blive en betydende ny aktør i det stærkt konkurrenceprægede segment for fjerntransport.«

 

Prisen som International Truck of the Year (IToY) blev oprindeligt lanceret i 1977 og har været uddelt hvert år lige siden.

Bag kåringen står en international jury bestående af transportjournalister, der repræsenterer lastbil-medier i 25 europæiske lande.

 

De seneste år har den europæiske IToY-gruppe også bredt sig til at inkludere associerede medlemmer fra de voksende lastbilmarkeder i Kina, Indien, Sydafrika, Brasilien, Japan og Iran (som dog ikke deltager i kåringen af den europæiske pris).

Det danske medlem af International Truck of the Year er Lastbil Magasinets chefredaktør, Rasmus Haargaard.

Læst i alt:

79 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger