Lastbilnyt

13. september 2019 - 01:45

App linkNu på Google Play

Vejnettet for modulvogntog opdateret med 100 nye ruter

Vejnettet for modulvogntog opdateret med 100 nye ruter

13. september 2019 - 01:45

Vejdirektoratet har netop offentliggjort en opdateret bekendtgørelse af vejnettet for modulvogntog herhjemme. Bekendtgørelsen rummer 100 nye ruter i forhold til den forrige bekendtgørelse fra 2015.  

 

Med den nye bekendtgørelse har Vejdirektoratet bestræbt sig på at levere en ensartet opsætning og opdatering af alle kortbilag, så de fremstår tidssvarende. Desuden har bekendtgørelsen fået en mere logisk opbygning.

 

Forsøget med modulvogntog blev indledt 28. oktober 2008. Siden er det vejnet, hvor kørsel med modulvogntog er tilladt, blevet udvidet, og der er kommet flere knudepunkter. De over 60 knudepunkter er en fællesbetegnelse for erhvervsområder, transportcentre, havne, told- og godsregistreringscentre og regulære omkoblingspladser.

 

Du kan se bekendtgørelsen her.

 

Fakta om modulvogntog

 

Et modulvogntog er et vogntog på op til 25,25 meter, som er koblet sammen af 2 eller 3 enheder såsom lastbil, anhænger, trækker, sættevogn eller kærre. Modulvogntog må samlet veje op til 60 ton afhængigt af antal aksler.  

 

Kapaciteten af to modulvogntog svarer til kapaciteten af tre almindelige vogntog, hvilket mindsker antallet af lastbiltransporter. Modulvogntogsordningen har således til formål gennem færre transporter at øge trafiksikkerheden, forbedre miljøet og mindske trængslen, samt at forbedre produktiviteten for transporterhvervet.

Læst i alt:

3070 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger