Lastbilnyt

2. marts 2022 - 15:36

App linkNu på Google Play

Volvo og Daimler indstiller lastbilproduktionen i Rusland

Volvo og Daimler indstiller lastbilproduktionen i Rusland

Daimler og Kamaz har arbejdet tæt sammen i Rusland - men det er foreløbig lagt på is.

2. marts 2022 - 15:36

Rasmus Haargaard

Den russiske invasion i Ukraine har nu også fået konsekvenser for lastbilindustrien. Daimler Truck har med øjeblikkelig virkning indstillet al produktion af lastbiler og førerhuse på koncernens fabriksanlæg i Rusland.

 

Daimler Truck har et joint venture-samarbejde med den russiske lastbilproducent Kamaz, som bl.a. også fremstiller militærkøretøjer til Rusland. ”Daimler Kamaz Rus” hedder det fælles selskab, som bygger ikke-militære Mercedes-lastbiler samt førerhuse til Kamaz. Men Daimler Truck meddeler, at man har indstillet alle forretningsaktiviteter i Rusland indtil videre – og hverken vil bygge lastbiler eller førerhuse foreløbig.

 

"Vi er forfærdede over den militære vold i Ukraine, befolkningens lidelser og er meget bekymrede for freden i Europa. Som virksomhed står vi for fredeligt globalt samarbejde og afviser kategorisk enhver form for militær vold," lyder det i en erklæring fra Daimler Truck ifølge eurotransport.de.

Tilsvarende har Volvo Trucks også meddelt, at lastbilproducenten har stoppet al aktivitet i Rusland – herunder salg, service og reservedelsdistribution, samt lastbilproduktion på fabrikken i Kaluga.

Læst i alt:

3313 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke