29. november 2021 - 09:36

App linkNu på Google Play

Ukrainsk chauffør gemte ekstra førerkort i køleskabet

Ukrainsk chauffør gemte ekstra førerkort i køleskabet

Arkivfoto.

29. november 2021 - 09:36

Et par køleskabskolde førerkort er ikke nok, når du skal holde det kølige overblik i trafikken. Det må en ukrainsk chauffør erkende efter sit møde med politiet.
 

Tirsdag 23. november var en patrulje fra Tungvogncenter Øst på patrulje på Køge Bugt Motorvejen, hvor patrulje foretog en rutinemæssig kontrol af en lettisk lastbil.

 

Ved første gennemgang var alt, som det skulle være. Alligevel var der noget ved det kørselsmønster, der var registreret i tachografen, som gjorde betjentene mistænksomme.

 

De besluttede derfor at visitere den ukrainske chauffør og ransage lastbilen. Det skulle vise sig at være en god idé.

Ekstra kort lå gemt i køleskabet


I lastbilens køleskab fandt betjentene en kortholder med 2 ekstra førerkort. Chaufføren erkendte, at han kendte til de to ekstra kort.

 

Ved den efterfølgende gennemgang af al data på kortene kunne betjentene dokumentere, at det var én og samme chauffør, der stod bag kørslen på alle de fundne førerkort. Det betyder, at der er begået store overtrædelser af køre-/hviletiden.  

 

- Data på de forskellige førerkort viser, at chaufføren over et par dage havde kørt i over 35 timer uden at hvile sig tilstrækkeligt. En anden periode viste, at der højst var et dagligt hvil på 59 minutter, siger politikommissær Henrik Fobian, leder af Tungvognscenter Øst hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Det er højst tilladt at køre i 10 timer, før man skal tage et hvil på mindst 9 timer.

 

Chaufføren har fået en bøde for overtrædelserne på 60.000 kr., og vognmanden har fået en bøde på 226.000, og det selvom lastbilen havde holdt stille i 15 dage ud af de 28 dage, betjentene kontrollerede.

Læst i alt:

863 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger