6. august 2021 - 01:42

App linkNu på Google Play

Lønkompensation har reddet ufaglærte og faglærte job

Lønkompensation har reddet ufaglærte og faglærte job

6. august 2021 - 01:42

Da coronakrisen for alvor ruskede i det danske arbejdsmarked i foråret 2020, var tusindvis af danske lønmodtageres job udsatte. Derfor indførte politikerne en lønkompensationsordning, der skulle redde jobs.

 

Nu viser ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, at det især var ufaglærte og faglærte job, der blev reddet. Tænketankens opgørelse baserer sig på data fra Danmarks Statistik.

 

Analysen viser, at 12 procent af de ufaglærte, som var i beskæftigelse forud for krisen, var på lønkompensation i perioden fra april til juni 2020. Samtidig var 3 procent ramt af ledighed. 10 procent af de faglærte var hjemsendt på lønkompensation.

 

- Meget tyder på, at lønkompensationsordningen har været med til at afbøde de mere langvarige konsekvenser af coronakrisen, siger Emilie Agner Damm, chefanalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

- Tallene viser tydeligt, at virksomhederne først og fremmest tyede til lønkompensationsordningen, inden de begyndte at fyre, og det har holdt hånden under især personer uden en erhvervskompetencegivende uddannelse og faglærte. Det er enormt positivt for både virksomheder og lønmodtagere, at så mange fastholdt tilknytningen til deres job, for det var med til at sikre, at arbejdsmarkedet hurtigt kunne komme tilbage i gear hen over sommeren, siger Emilie Agner Damm.

 

- Vi vidste allerede fra en tidligere undersøgelse, at lønkompensation har reddet cirka 80.000 job. Nu ved vi også, at det især var de kortuddannede, som fik gavn af ordningen, siger Emilie Agner Damm.

Læst i alt:

336 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger