10. marts 2019 - 21:38

App linkNu på Google Play

Lokalformand tordnede imod 3F

10. marts 2019 - 21:38

Formanden for Nordre Birks Vognmandsforening Ole Frederiksen er godt træt af de midler, som fagforeningen 3F anvender for at få vognmænd til at indgå en 3F-overenskomst. Det fremgik tydeligt af hans beretning på lokalforeningens generalforsamling lørdag 9. marts i Skævinge.

 

»Naturligvis skal medarbejderne i vores erhverv have ordnede løn- og ansættelsesforhold, men det står ingen steder, at det skal være efter en 3F-overenskomst. 3F har ikke et overenskomstmonopol, selvom de selv tror det,« lød det fra Ole Frederiksen.

 

»I Nordre Birk har vi eksempler på, at 3F fortsat generer medlemmer, som overholder overenskomsten til punkt og prikke. Deres eneste synd er, at de er medlem af Krifa. Det er noget svineri,« sagde formanden.

»Fagforeningen foretrukne våben er er af iværksætte såkaldte sympatiblokader for at tvinge vognmændene til at indgå en 3F-overenskomst. Den meget roste danske model, som skulle være til gavn for begge parter, bliver i den grad misbrugt.«

 

»Det kan da ikke være rigtigt, at vi i år 2019 skal finde os i et overenskomstmonopol, som kun tilgodeser den ene part,« sagde formanden.

 

Opdatering 11. marts kl. 13.00:

Ole Frederiksen har efter generalforsamlingen oplyst til Lastbil Magasinet, at hans kommentarer om 3F faldt i kølvandet på ”en meget slidsom, konkret sag mellem 3F og et medlem” – og at han i øvrigt bakker op om DTL’s arbejdsgiverforening samt den overenskomst, DTL-A har indgået med 3F.

Læst i alt:

2064 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger