MAN

14. februar 2017 - 02:49

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Nye militærbiler: Køreplanen

14. februar 2017 - 02:49

Sidste forår og sommer blev kandidaternes biler testkørt af Forsvaret ved Oksbøl, og omtrent samtidigt forhandlede Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) med de daværende fire potentielle leverandører for at afklare tvivlsspørgsmål og identificere de områder, der skulle præciseres i det endelige udbudsmaterialet til den store lastbilordre.

 

Siden er det altså kun Scania og Rheinmetall MAN MV, der i november sidste år afleverede deres endelige tilbud til Forsvaret - Best And Final Offer ”BAFO.

Aktuelt evaluerer FMI de to finalekandidaters tilbud – kombineret med resultaterne fra testkørslen sidste år.

Levering fra efteråret

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse forventer, ifølge en tidligere offentliggjort tidsplan, at styrelsen underskriver kontrakten med den vindende leverandør i næste måned, når ”der foreligger en godkendelse af den for indkøbet nødvendige økonomi”.

 

Umiddelbart efter at kontrakten mellem FMI og den valgte leverandør er underskrevet, begynder arbejdet med at færdigudvikle de rendyrkede militære lastvogne med efterfølgende produktion og levering.

Leveringen at de første rendyrkede militærbiler ventes at starte i 2. halvår af næste år. Den tilsvarende proces for de mere almindelige biler begynder allerede fra det kommende efterår, da disse biler ligger meget tæt op af almindelige kommercielle lastbiler.

 

Når leverandøren af bilerne er fundet, monteres de danske våben i Danmark, og i den forbindelse har Rheinmetall MAN MV blandt andet haft kontakt til Terma og Sawo.

Optimeret drift

Sammen med de kommende nye biler ønsker Forsvaret en forbedret støtte til Forsvarets operationelle behov, ”en bedre og mere effektiv udnyttelse af flåden (flådestyring) samt konkurrenceudsættelse som grundlag for fremtidige besparelser (bedre priser)”.

 

Det betyder samtidigt, at der ventes indkøbt færre rendyrkede lastvogne på bekostning af flere tilnærmelsesvis almindelige biler. Samtidigt skal den vindende leverandør levere rendyrkede militærbiler, efter modulprincippet, hvor bilernes chassiser passer til flere forskellige (våben)systemer – ”afhængig af hvilket last (delsystem), der monteres på platformen”.

Læst i alt:

16 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger