MAN

24. juli 2022 - 08:45

App linkNu på Google Play

MAN får også ny drivline - i 2025

MAN får også ny drivline - i 2025

Alexander Vlaskamp, adm. direktør for MAN Truck & Bus.

24. juli 2022 - 08:45

Scania lancerede i efteråret 2021 sin nye Super-drivline, som først og fremmest indeholdt en helt ny 13 liters motorserie, som er udviklet i Traton-regi – altså som motorplatform for hele Traton Group, som ud over Scania også indeholder bl.a. MAN og amerikanske Navistar International.

 

Super-drivlinen bestod desuden af en gearkasse og bagaksel og lovede samlede besparelser på op til 8 procent.

 

Den nyudviklede dieselmotor og drivline skal også komme den øvrige Traton-familie til gavn. Og der er sat tidspunkt på, hvornår det kommer til at ske. Det fortæller Alexander Vlaskamp, topchef for MAN Truck & Bus, i et nyligt interview med det italienske medie Vie & Trasporti.

 

- Det, vi ser lige nu, og som vi vil se i de kommende år, er udrulningen af den fremtidige drivline. Det vil sige den fælles motorplatform, den fælles gearkasse og den fælles bagaksel. Denne er blevet lanceret hos Scania, og i 2023 vil den blive lanceret hos Navistar i USA, siger Alexander Vlaskamp.

MAN-kunder skal vente et par år længere med at få gavn af den nye 6-cylindrede serie af 13 liters Traton-motorer.

 

- I 2025 kommer den nye drivline også til MAN. Med det mener jeg, at vi vil have den basale drivline, men med vores eget aftryk. Så en MAN-kunde vil genkende den som en MAN. Vi vil også producere den i Nürnberg. MAN-motoren vil blive produceret i Nürnberg, hvor vi kommer til at investere 170 mio. euro i en moderne motorfabrik. Så forbrændingsmotorens tid er heller ikke forbi, siger Alexander Vlaskamp.

Læst i alt:

1067 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger